Boşnak Belgesel çekimi Çanakkale'de sürdü

Boşnak Belgesel çekimi Çanakkale'de sürdü

Eski Yugoslavya’nın Karadağ bölgesinden (bugünkü Karadağ devleti) Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan Boşnaklar kimler? Nerede yaşıyor? Gibi soruların yanıt bulacağı belgesel çekimleri Çanakkale’nin Boşnak köylerinde devam etti.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ve Karadağ Radyo Televizyon Kurumu'nun  (RTCG) ortak yapımı olan "Umut Yolları" belgeselinin çekimleri devam ediyor. Çekimlerine 2018 yılının Ekim ayında İstanbul, İzmir, Balıkesir ve Adana'da başlanan yapım, çeşitli zamanlarda Karadağ topraklarından Türkiye'ye gelmiş vatandaşlarımızın hayatlarına ışık tutmayı amaçlıyor. 

İki ülke arasında kültürel bir köprü oluşturması beklenen yapımın çekimleri; 2-5 Şubat 2019 tarihlerinde Kayseri, Sivas (Gemerek'e bağlı Dendil ve Burhan köyleri ile Zara'ya bağlı Dereköy ve Kayadibi köylerinde) ve Yozgat Boğazlıyan'da, ardından da 16-19 Şubat 2019 tarihleri arasında Çanakkale'de (Lapseki'ye bağlı Nusratiye ve Çataltepe köylerinde) yapıldı.

TRT ekibi, 18 Mart Çanakkaleliler Kültür ve Dayanışma Derneği ve Çataltepeliler Derneği katkılarıyla gerçekleştirilen çekimler boyunca Boşnak nüfustan büyük ilgi gördü. "Umut Yolları" adlı ortak yapım, Esin Özalp Öztürk (TRT) ve Olivera Vukadinovic (RTCG) tarafından yönetiliyor.

18 Mart Çanakkaleliler Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Orhan Arslan Belgesel çekimleri hakkında şunları söyledi;

‘Karadağ’dan Türkiye’ye göç eden Boşnakların’ Belgeselinin, Karadağ’da yaşayan soydaşlarımız ve akrabalarımızla bağımızın güçlenmesine, özellikle Sosyo-Kültürel ilişkilerimizin gelişmesine yardımcı olacağını, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti ile Karadağ Cumhuriyeti arasında ki ilişkilere olumlu etki yaparak dostluk köprüsü kurulmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu belgesel çekimlerinde emekleri geçen TRT ekibinden Esin Özalp’e ve ekibine, RTCG’den Olivera Vukadinoviç ve ekibine şahsım ve Boşnak camiası adına teşekkür ediyorum dedi.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum