BOSSAN Spor Kulübü’nden aşure etkinliği

BOSSAN Spor Kulübü’nden aşure etkinliği

Çamdibi’nde yaşayan Boşnakların kurduğu BOSSAN Spor Kulübü’nün, Kulüp binasında gerçekleştirildi.

Aşure etkinliğine, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel, İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül, STK Başkan ve yöneticilerinin yanı sıra sporcular ve aileleri, mahalle sakinleri ve çok sayıda Boşnak katıldı. Aşure etkinliğine katılanlara Aşurenin yanı sıra Boşnak böreği de dağıtıldı.

Kulüp hakkında kısa bilgi veren Dernek Başkanı Serdar Bozkurt şunları söyledi;

‘Kulübümüzü 2009 yılında Çamdibi’nde kurduk. Amacımız gençlerimizin spor yapmasını ve kötü alışkanlıklardan uzak durmasın sağlamanın yanı sıra profesyonel birer sporcu olmalarını sağlamak. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözünü kendimize şiar edindik ve o doğrultuda gençlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz.

A takımımız geçtiğimiz sezon bölgesel ligde ikinci oldu ve bu sezon TB2L ne yükselme başarısınız gösterdi.  Çocuklarımıza sporun yanı sıra Milli değerlerimize de duyarlı birer birer birey olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla, 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos gibi Milli Bayramlarımıza sporcularımızla katılmayı gelenek haline getirdik.
Kulüp başkanı olarak ben ve Yönetimde bulunan Boşnak arkadaşlarımız Zeki Güler ve Nazım Bal kendi imkânlarımızla Boşnak mahallesi olan Çamdibi’nde Spor salonunu kendi imkanlarımızla yaptık ve halen kendi imkanlarımızla Spor kulübümüzü ayakta tutmaya çalışıyoruz. Belediyelerimizden, İzmir’de ve diğer kentlerde yaşayan Boşnak İş adamlarının sesimizi duymasını ve bizlere destek vermelerini bekliyoruz’. Dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.