Bostan: "Kamu zarara uğratılıyor

Bostan: "Kamu zarara uğratılıyor

Gebze Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Fahrettin Bostan, Gebze Belediyesi’nin arsa trampasında kamunun zarara uğratıldığı ifade etti.

Gebze Belediyesi 2016 Mayıs ayı meclisinde gündeme gelen ve tartışmalara neden olan Gebze Belediyesi arsalarının başka arsalarla takasını bağımsız meclis üyesi Fahrettin Bostan mahkemeye taşımıştı. Açılan davada bilirkişinin verdiği raporda kamunun ciddi zarara uğratıldığı ifade edildi. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Gebze Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Fahrettin Bostan, “Değerli Gebzeli hemşerilerim gecen yıl Gebze Belediye meclisinde kabul edilen ve benim karşı oy kullandığım arsa trampa meselesinde benim haklı olduğum ve ciddi bir kamu zararı oluştuğu bilirkişi tarafından tescillenmiştir.” dedi.

NEDEN MAHKEMEYE GİTMEDİLER?

Trampalarla ilgili olarak bilirkişi bu yönde karar verirken konuyla ilgili olarak CHP’li meclis üyelerinin ve kararı idari mahkemeye götüreceklerini açıklamıştı. Ancak Temmuz 2016 yılında mecliste bağımsız meclis üyesi Fahrettin Bostan, “5 Mayıs 2016 tarihli mecliste meclisinde muhalefetin teknik grubu trampalarla ilgili olarak idari mahkemeye vereceklerini ifade etmiş. Ancak yaptığım araştırma ve incelerin ardından bu konunda ısrar eden ve kendisiyle övünen teknik grup mahkemeye gitmemiş. Ben bu tramplar konusunu idari mahkemeye götürdüm.” demişti.

SONUÇ VERMEYECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Trampalarla ilgili olarak konu ilk gündeme geldiğinde CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, burada bir kamu zararı olmadığını ve bağımsız meclis üyesi Fahrettin Bostan’ın dava açmasının bir sonuç vermeyeceğini açıklamıştı. Gebze kamuoyu ve CHP’liler merak ettiği trampalarla ilgili olarak mahkemenin de bu yönde karar vermesi durumunda CHP’li meclis üyeleri ve ilçe başkanının kamuyu zarara uğratılmasında neden mahkemeye gitmedikleri oldu. CHP’li meclis üyeleri ve ilçe başkanının Mermerciler Fuar Alanı ile ilgili olarak da bağımsız meclis üyesi Fahrettin Bostan’ın açtığı davanın aynı şekilde sonuçlanması üzerine ne yapacakları merak konusu oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.