Bostanlı Rotary'nin konuğu Enis Güner!

Bostanlı Rotary'nin konuğu Enis Güner!

Bostanlı Rotary Kulübü Anadolu topraklarının 8 bin yıllık kültürü bağcılık ve şarapçılık üzerine bilgi edinmek üzere Sevilen Şarapları’nın üçüncü kuşak temsilcisi Enis Güner’i ağırladı. 

İnternet üzerinden online olarak düzenlenen toplantıya kulüp üyelerinin yanı sıra bölgeye bağlı pek çok kulüpten toplam 65 kişi katıldı.

Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu Bostanlı Rotary Kulübü Anadolu’da başlayan 8 bin yıllık bağcılık ve şarapçılık geleneğini sürdüren, layık olduğu değeri bulması için de gösterdiği çaba ile yurt dışından aldığı ödüllerle adından söz ettiren Sevilen Şaraplarının üçüncü nesil temsilcisi Enis Güner’i konuk etti. Güner, dedesi İsa Güner’in ilk olarak Bulgaristan’ın Vidin şehrinde başlayan hikayesini 1940’lı yıllarda Türkiye’ye taşıma hikayesini ve bağcılığın olmazsa olmazlarını üyelerle paylaştı. Sabır ve emek isteyen bir iş olan bağcılığın iyi şarap elde etmek için rüzgarın yönünden rakıma kadar pek çok iklimsel özelliğe bağlı olduğuna da vurgu yapan Enis Güner, hangi tür şarabın hangi yemekle daha uygun olabileceğini ve saklama koşullarından yıllandırılmasına kadar bilinmesi gereken pek çok detaya da konuşmasında yer verdi.

Bostanlı Rotary Kulübü Başkanı Nehir Sipahi Kayadelen ise, “Yaklaşan yılbaşı ile birlikte umutlarımızı yeniden tazelemek, kulüp üyelerimizin motivasyonunu internet üzerinden düzenlediğimiz bu tür toplantılarla sağlamak üzere gerçekleştirdiğimiz bu toplantımızda kadim kültürümüze ışık tutan konuşmasıyla sevgili Enis Güner’e çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.