Botoks yaptıracaklara önemli uyarı

Botoks yaptıracaklara önemli uyarı

Doç. Dr. Tülay Erden Habeşoğlu, “Yüzdeki travma bölgesinde düzeltme işlemlerinde hastanın kilolu olması daha kolay işlem yapmamızı sağlıyor ve daha iyi başarı elde ediyoruz..."

Ege Üniversitesi(EÜ) Tıp Fakültesi  Muhittin Erel Amfisi’nde gerçekleştirilen  Yüz Plastik Cerrahi Derneği 10. Ulusal Toplantısı kapsamında       konuşan Doç. Dr. Tülay Erden Habeşoğlu, “Yüzdeki  travma bölgesinde düzeltme işlemlerinde hastanın kilolu olması daha kolay işlem yapmamızı sağlıyor ve daha iyi başarı elde ediyoruz. İnsanlar günlük hayatın işlerinden geri kalmamak amacıyla bu tekniği tercih ediyorlar. Çünkü bu yöntemde kısa zamanda çözüm elde ediliyor” diye konuştu.

Napaj yöntemiyle gençleşme işlemini anlatan  Dr. Esin Özlem Atmış ise, KBB uygulamasında PRP hazırlanışını ve PRP avantajlarını anlatarak uygulama videolarını gösterdi.

Vücudun çeşitli bölgelerinde kullanılan gerdirme yöntemleri hakkında bilgi veren  Dr. Gözde Orhan Kubat,  bu işlemin vücudun bacak, kol, karın bölgelerinde uygulandığını ancak kendisinin yüz bölgesinde lokal anesteziyle çalışıldığını söyledi.

Kostakondral Greft  ile yüzdeki travma bölgesi düzeltme işlemi ile ilgili sunum yapan Doç. Dr. Uygar Demir,  simetri açısından dikkat etmek gerekliliğini  ve ameliyat başlangıcında kamerayla görerek rahat bir uygulama yapıldığını bu işlemin çokta uzun bir süreç olmadığını önemli cerrahi işlem gerektirdiğini  söyledi.

Dr. Kerem Sami Kaya,  Botoks uygulamasının doz ayarına dikkat edilmesi gerektiğini ve son yıllarda artık botoks işleminin revaçta olduğunu söyledi.

Son olarak Op. Dr. Mehmet Emrah Ceylan eksternal insizyonu kapatma şeklini anlatarak 4 dakikalık ameliyat videosunu izletti. Ceylan, burun kapanmasına çok dikkat edilerek özenilmeli aksi halde çentiklerin yamuk duracağını bunların numaralandırılarak dikiş işleminin gerçekleştirilmesi gerektiğini  söyledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.