Boydaklara Yeni Şok!

Boydaklara Yeni Şok!

Boydak Holding'e yönelik gerçekleştirilen operasyonların ardından yeni bir şok daha!

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Boydak Holding üyelerinin ve eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in de aralarında olduğu toplam 68 kişi hakkında iddianamesini tamamladı. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan dava Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni düşürmeye teşebbüs suçlamasıyla açılacak.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalarında aralarında Hacı, Şükrü, Memduh Boydak'ın ve eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ile FETÖ Kayseri İmamı Sıtkı Baş'ın aralarında olduğu 68 kişi hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini düşürmeye teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmak, yardım, yataklık, resmi belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma, ÖSYM Kanunu'na muhalefet, terörizmin finansmanını sağlamak" suçlarıyla hazırlamaya başladığı iddianameyi tamamladı.

İddianame, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Askeri liselere giriş sınavlarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan ve FETÖ üyelerine yönelik genişletilen operasyonlarda bazı iş adamları gözaltına alınmış, hakkında yakalama kararı bulunan bazı zanlıların yurt dışına kaçtıkları belirlenmiş, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in de ifadesi alınmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.