Böyle Kaçtılar!

Böyle Kaçtılar!

Bulabildkleri araçlarlara atlayıp böyle kaçtılar!

Suriye'nin Halep şehrine bağlı olan ve 2 yıldır radikal islamcı IŞİD'in kontrolünde olan Minbiç'in 70 günlük süren operasyonların ardından teröristlerin elinden geri alınmasıyla beraber şehirde bulunan teröristler yanlarına alabildikleri sivilleri kaçırarak kendilerine canlı kalkan yaptı. Bölgenin kontrolünün teröristlerden alınması konusunda büyük rol oynayan Suriye Demokratik Güçleri, kaçan teröristlerin görüntülerini Twitter hesabından paylaşarak IŞİD'lilerin olası bir hava saldırısına karşı sivilleri yolun iki yanına dizdiğini açıkladı.

Bölgedeki olaylar hakkında yorum yapan ABD Bağdat Koalisyonu Sözcüsü Albay Chris Garver 3 gün önceden bir açıklama yaparak, kentin kontrolünü kaybedeceğini anlayan teröristlerin araba ve kamyonlarla bölgeden kaçtığını ifade etmişti. 

Uzun bir araç konvoyu içerisinde görülen araçların iki yanında yaya oalrak yürüyen siviller görülürken IŞİDlilerin sivilleri kendilerine olası bir terör saldırısına karşı canlı kalkan yatıkları belirtti.  Öte yandan şehirden ayrılan IŞİD'lilerin Koalisyon uçakları ve insansız hava araçlarıyla görüntülendiği anlaşıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.