Bozdağ'dan 18 Yaş Altı Evlenenler Açıklaması

Bozdağ'dan 18 Yaş Altı Evlenenler Açıklaması

Komisyona çekilen cinsel istismar tasarısı ile ilgili Bekir Bozdağ'dan açıklama geldi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, komisyona çekilecek cinsel istismar düzenlemesine ilişkin Twitter'da açıklamalarda bulundu. Bozdağ, şunları kaydetti:
 
"Kanunun izin verdiği yaştan önce evlenenlerin mağduriyetlerini gidermek için yapılan düzenleme, Adalet Komisyonuna çekilecek. Komisyonda evlilikte yaşa takılanların mağduriyetini gideren düzenleme tasarı metninden çıkarılacaktır.Tasarının kalan kısmı yasalaşacak. Yaş engeli nedeniyle evlenemedikleri için mağdur olan aileler, dertlerini daha iyi anlatarak siyasi ve toplumsal desteği artırmalıdırlar" 
 

Son dakika haberi: Başbakan Yıldırım: Tasarıyı komisyona çekiyoruz
 
AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI'NDAN AÇIKLAMA
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, erken yaşta evlilik düzenlemesine ilişkin olarak atılacak adımları açıkladı. Bakan Sayan Kaya'nın resmi Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklama şöyle:
 
"Kamuoyunda tartışılan ve binlerce ailenin mağduriyetini gidermeyi amaçlayan erken evliliklerle ilgili yasa tasarısı yeniden ele alınacaktır. Biz, erken yaşta evliliklere kesinlikle karşıyız.Bu düzenlemedeki önceliğimiz,çocuklarımızın yararı ve aile bütünlüğünün korunması olmuştur. Konuyla ilgili kamuoyunda oluşan rahatsızlıkları dikkate alarak, söz konusu düzenlemeyi toplumsal mutabakatla hayata geçirmek istiyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.