Briç tutkunları, Bornova’da bir araya geldi

Briç tutkunları, Bornova’da bir araya geldi

Briç tutkunları Bornova Bilimsel Briç Kulübü tarafından Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen turnuvada buluştu. Dereceye girenlerin ödüllerini Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ verdi.

Briç tutkunları Bornova Bilimsel Briç Kulübü tarafından Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen turnuvada buluştu. Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’nde düzenlenen turnuva, 98 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Dört ayrı kategoride kıyasıya mücadeleye sahne olan organizasyonda dereceye girenlerin ödüllerini Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ verdi.

Bu sporu yaygınlaştırmalıyız

Briçin bir zeka oyunu olduğuna dikkat çeken Başkan Mustafa İduğ, “Olimpiyat Komitesi tarafından kabul edilen lisanslı sporcuların oynadığı bu oyun. Bu anlamla briçi iskambil oyunlarından ayırmak, ön yargıları kaldırmak gerekiyor. Briç, plan yapmayı, hedef koymayı, engelleri aşmayı bu sporda öğrenir ve yaşarsınız. Bunlar siyasette, ticarette, iş dünyasında olan şeylerdir. Yani her biriniz burada öğrendiğiniz stratejilerle belediye başkanlığı bile yapabilirsiniz. İşte bu nedenle bu sporu geliştirmeli, yapanların sayısını arttırmalıyız. Deneyimlerinizi gençlere aktarmalısınız. Bornova Belediyesi olarak yanınızdayız. Gerekli desteği verelim ve her yıl yaptığınız bu turnuvayı altı ay bir gerçekleştirelim” diye konuştu.

541515.jpg

Başkan İduğ’a teşekkür

Bornova Bilimsel Briç Kulübü Başkanı Tuba Akarcalıoğlu, kendilerini yalnız bırakmayan Başkan İduğ’a teşekkür ederek “Briç büyüğümüz Selçuk Esen anısına düzenlediğimiz turnuvayı yoğun katılımla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Briç sporunu geliştirme adına Bornova Belediyesi işbirliğiyle bundan sonra daha önemli organizasyonlara imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

854562.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.