BTK, VPN hakkında yeni açıklamalar yaptı

BTK, VPN hakkında yeni açıklamalar yaptı

BTK, VPN tüm dünya için ortak bir problem açıklaması yaptı.

TBMM Madde Bağımlılığını Araştırma Komisyonu’na konuyla ilgili bir sunum gerçekleştiren İnternet Dairesi Bilişim Uzmanı Levent Gönenç, VPN üzerindeki işlemleri ve internet sağlayıcılarını kontrol edebiliyor musunuz? sorusuna şu cevabı verdi;

VPN gibi alternatif erişim engelleme yöntemlerini kullanmayla ilgili kanunda da hüküm var. Bu hüküm kapsamında internet servis sağlayıcılarınaa uyarılarımız bulunmakta.

Bu uyarılarımız kapsamında ciddi tedbirler de alıyorlar, bu aldıkları tedbirleri de şu anda test etme aşamasındayız. Sürekli değişen uygulamalar bu bahsettiğiniz alternatifli erişimi engelleme uygulamaları, IP adresleri sürekli değişebiliyor, yöntemleri değişebiliyor. Çünkü amaçları zaten erişime engellemeyi aşmak, bu amaçla üretilmekte.

Tüm dünyada ortak bir sorun, bununla ilgili çalışmamız şu anda mevcut, tedbir alınması amacıyla uyarılarımız erişim sağlayıcılara mevcut ve ciddi önlemler de aldık, test aşamasındayız, testlerimiz tamamlandıkça faz faz ilerlemeyi düşünüyoruz. dedi. VPN'i tamamen bitirmeyi amaçlayan BTK'nın nasıl bir ilerleme kaydedeceğini bekleyip göreceğiz. Bakalım BTK amacına ulaşıp VPN'i gerçekten de bitirebilecek mi? İlerleyen günlerde yeni gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.