BTK'dan Açıklama Geldi Türkiye'de İnternet Şoku

BTK'dan Açıklama Geldi Türkiye'de İnternet Şoku

Türkiye'nin yurtdışı internet çıkışlarından kaynaklanan teknik bir sorun nedeniyle internet yavaşladı.

Saat 15.00'den itibaren kullanıcılar, internete erişimde sıkıntılar yaşandığını bildirdi.

Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken uzmanlar, Türkiye'nin yurtdışı internet çıkışlarından kaynaklanan teknik bir sorun ile karşı karşıya kaldığını iddia etti.

BTK: KISMİ YAVAŞLAMA VAR, SORUN GİDERİLECEK

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ise Google'a yönelik herhangi bir engelleme kararının söz konusu olmadığını, Google'ın önbellek hizmetine bir erişim sınırlaması getirilmesi halinde bile tüm internetin yavaşlamayacağını savundu..

Hürriyet muhabiri Ahmet Can'ın ulaştığı bir BTK yetkilisi, "Yurtdışındaki fiber altyapıdan dolayı kısmi bir yavaşlama var. Aldığımız bilgilere göre çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 30 ile 45 dakika içerisinde sorun giderilecek" dedi.

BAKANLIK İNTERNETTEKİ YAVAŞLIĞIN NEDENİNİ AÇIKLADI

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, ülke genelinde yaşanan internet hızındaki yavaşlamanın nedenine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bazı haber sitelerinde Türkiye'de internete erişim engeli getirildiği ve internetin yavaşlatıldığı yönünde haberler yapılmaktadır. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bugün ülkemizde yaşanan internet hızındaki yavaşlamanın nedeni erişim engelinden veya idari bir uygulamadan kaynaklı değildir. Operatörlerin yurtdışı çıkışının olduğu Bulgaristan ve Romanya'da meydana gelen fiber hat bağlantı ve enerji sorunu nedeniyle olduğu tespit edilmiştir. Ülkemizdeki internet kullanıcılarını etkileyen teknik sorunların ivedilikle giderilerek internetin normal hızına dönmesi için yoğun bir şekilde çalışmalar ilgili operatörler tarafından sürdürülmektedir" denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.