Bu Ağaçlar Eğik Yetişiyor

Bu Ağaçlar Eğik Yetişiyor

Yeni Zelanda'da yetişen bu ağaçlar eğik olarak büyüyor!

Masallarda dinlediğimiz ya da filmlerde izlediğimiz gizemli ormanların benzeri görenleri şaşırtıyor.

Yeni Zelanda'nın Güney Adası'nda görülen eğik ağaçlar, görenleri adeta şaşkına çeviriyor.

Çünkü tamamen doğal yollardan oluşan bu ağaçlar neredeyse eşsiz.

Ağaçların bu şekilde olmalarının tek bir nedeni var; bulundukları bölge yılın her günü rüzgar alıyor.

Güney kutbundan 4,803 km üzerinde, ekvatorun 5,140 km altında bulunan ağaçların konumu, Antartika Rüzgarları'nın kesintisiz 3,218 km yol katedip bu ağaçlara şeklini vermesi açısından çok önemli.

Rüzgarlar, ağaçları adeta saç kurutma makinesinde şekillenen saç gibi eğik hale getirmiş.


KARŞINIZDA EĞİK BÜYÜYEN AĞAÇLAR

Yeni Zerlanda’nın Güney Adası’nda bulunan ağaçları daha önce görmediyseniz mutlaka bu yazıyı okumanız lazım. Çünkü tamamen doğal yollardan oluşan bu ağaçların neredeyse eşsiz olduğu söylenebilir. Eğik olarak büyümeyi başarmış bu ağaçlar, günümüzün popüler erkek saç stillerinden birine çok benziyor.

BİLİM ALANINDA DİKKAT ÇEKTİ

Ağaçların bu şekilde olmalarının tek bir nedeni var; bulundukları bölge yılın her günü rüzgar alıyor. Güney kutbundan 4,803 km üzerinde, ekvatorun 5,140 km altında bulunan ağaçların konumu, Antartika Rüzgarları’nın kesintisiz 3,218 km yol katedip bu ağaçlara şeklini vermesi açısından çok önemli. Aşırı şiddetli olan bu rüzgarlar, açık okyanusa vuran ağaçları adeta saç kurutma makinesinde şekillenen saç gibi eğik hale getirmiş.

Yazının başında neredeyse eşsiz demiştim çünkü dünya üzerinde eğik olan bu ağaç ailesi yalnız değil. Polonya’da bulunan Crooked Ormanı’ndaki  ağaçlar yaklaşık 90 derecelik bir eğime sahip. Fakat yapılan bazı araştırmaların ve verilen şekillerin yapısı gereği öne sürülen teoriye göre, bu ağaçlar muhtemelen 1930 yıllarında insanlar tarafından şekillendirildi. Tabi bunun gerçekliğini, zaman makinesi bulunana kadar öğrenemeyeceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.