Bu ağrı boşanmaya neden oluyor!

Bu ağrı boşanmaya neden oluyor!

Kadınların kabusu olan ‘Kronik Pelvik Ağrı’ Türkiye’de ilk kez bu yöntem ile artık tedavi ediliyor.

Kadınların korkulu rüyası olan ‘Kronik Pelvik Ağrı’ Türkiye’de ilk kez blok ve iğne tedavisi ile en aza indiriliyor. Türkiye’nin ilk ‘Nöropelviolog’u olan Prof. Dr. Ahmet Kale, bu ağrıların aile içinde ciddi sıkıntılara yol açtığını ve bazen boşanmalara kadar gittiğini söyledi.


‘Nöropelvioloji’ alanında Amerika ve Danimarka’da eğitimler alarak sertifika sahibi olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Ahmet Kale, ‘Pelvik Kas Ağrıları’ ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’de ilk kez blok ve iğne tedavisinin geliştirildiğini ifade eden Kale, kadınların bu ağrılardan mutlaka kurtulması gerektiğini ifade etti.

6 aydan fazla süren ağrıya dikkat
 

‘Kronik Pelvik Ağrılar’ hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ahmet Kale, “Bayanlar özellikle üreme çağlarında, evlendikten sonra, evlenmeden önce adet dönemlerinde, bağımsız dönemlerde şiddetli ağrılar çekiyorlar. Bu ağrılar 6 aydan fazla uzun sürüyorsa, biz bunu ‘Kronik Pelvik Ağrı’ olarak değerlendiriyoruz. Bunların bir kısmı ağrılarım geçer düşüncesi ile, ağrı kesiciler ile idare ediyorlar. Bu ağrılar geçmiyor. Bunlar hayat boyu devam ediyor. Bir ağrıyı, yıllar boyu, aralıklı olarak çekmek hoş bir duygu değil” dedi.

“Kadınlar bu ağrı yüzünden cinsel ilişkiye giremiyor”


Kronik ağrı tedavisinin dünyada gelişen bir konsept olduğuna dikkat çeken Kale, “Nöropelviolog bilimi var. Dünyada 9 sertifikalı hekim var. Bu konuda eğitimlerini alan, 9 sertifikalı hekimden biriyim. Kadınların alt bölgesinde pelvik sinir anatomisi var. Bu ağrıların esas kaynağı, bu sinir anatomisinde oluşan bozukluklar. Bu kronik ağrıları geçirmek için hastalarımıza blok tedavileri uyguluyoruz. Hiçbir sebep olmadan bu ağrılar olabilir. Sinir anatomisindeki bozukluklar, geçirilmiş cerrahilere bağlı bu ağrılar yaşanabilir. Bu kronik ağrılar ile mutlaka mücadele edilmesi lazım. Hastaların bazıları, cinsel ilişki sırasında da şiddetli ağrı duyuyorlar. Bayanlar bu sebepten dolayı ilişkiye girmiyorlar. Bloklar ile iğne tedavileri ile bu hastalığın tedavi edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

“İstanbul’dan gelen hastalarımız var”
 

İstanbul’dan kendilerine tedavi için gelen hastaların olduğunu belirten Kale, “Ağrı skorlamasında en şiddetli ağrının oranı 10’dur. Bize 10 ile gelen hastalarımız, blok tedavilerin ardından skorun 3’e indiğini söylüyorlar. İlişkiye giremediklerini söyleyenler, bu tedavinin ardından rahat bir ilişkiye girdiklerini, aile hayatlarının devam ettiklerini söylüyorlar. Bize teşekkür ederek hastanemizden ayrılıyor. Şu ana kadar 30 hastaya ulaştık. Memnuniyet oranımız yüzde 85’lerde. Ağrı başlı başına bir konsept. Bir anda hepsinden kısa sürede netice almak mümkün değil. Fakat böyle bir tedavi yöntemi Türkiye’de yok. Bu ‘Kronik Pelvik Ağrılar’ ile, blok tedaviler halinde mücadele etmemiz lazım.

“Boşanmaya kadar gidiyor”
 

Ağrının ciddiye alınmaması durumunda, hastaların gerçekten büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kalacaklarını ifade eden Prof. Dr. Ahmet Kale, “Bayanlar bu ağrıya bağlı olarak cinsel ilişkiye giremiyor. Bu boşanma ve aile içinde ciddi ruhsal sıkıntıya yol açabilir. Bu mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durum. Bilinçli ellerde tedavi edilmesi gerekiyor. Bu ağrının tedavi yöntemlerini öğrenmek için Arizona ve Danimarka’ya giderek eğitimler aldık. Uzun bir süreç. Özellikle Kocaeli bölgesinde hastalarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Bayanlarımız bu kronik ağrı ile yaşamasınlar. İnsanı mustarip eden, yoran, aile hayatını engelleyen bir konsepti var bu ağrının. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ağrı mücadelesi için doğru bir adres” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.