Bu Bitkiler Sinüzite İyi Geliyor

Bu Bitkiler Sinüzite İyi Geliyor

Sinüzite iyi gelen bitkisel tedavi yöntemleri    

Kronik Sinüzit Bitkisel Tedavi, Burun ve göz çevresinde bulunan kemikler içerisinde var olan boşluklara sinüs adı verilmektedir.

Bu boşluklarda oluşan enfeksiyona bağlı, akıntılar nedeniyle sinüsler dolar ve bu bölgede akıntılar, tıkanıklıklar meydana gelir.

Tıkanan bu boşluklar baş ağrısı başta olmak üzere kişiye rahatsızlık veren birçok sıkıntı meydana gelir. Bu durumda kişilerin doktora başvurup, doktor tarafından belirlenen tedavi sürecine uymaları önerir.

Bu süreçte bitkilerle yapılacak olan tedavide destek olarak uygulanabilir. Bu arada şu önemli bilgiyi de paylaşmak gerekiyor. Uzmanlar tarafından verilmeyen ve önerilmeyen hiç bir bitki kullanılmamalıdır.

Bu rahatsızlıkta oluşabilecek bir yan etki veya beklenmeyen bir reaksiyon sonucunda hastaların daha kötüleştiği bilinmektedir. İşte bu sebeple kullanılacak olan bitkilerin bitki uzmanlarında veya doktorlar tarafından verilmesi mutlaka gözetilmelidir.

KRONİK SİNÜZİT İÇİN BİTKİSEL TEDAVİ:

2 litre suyu kaynatalım ve bir cam kap içerisine koyalım. Suyun ilk buharı yarım dakika içerisinde çıkacaktır. Bu suya baş üzerine bir havlu kapatıp eğilelim ve suyun buharını olabildiğince solumaya çalışalım. Ara ara başımızı kaldıralım ve burun üzerine yukarıdan aşağıya doğru masaj yapalım.

Böylece tıkalı bölümlerde bulunan sıvı yumuşayacak ve burun deliklerinden dışarı transfer olacaktır. Bu işlem sonunda çok zorlamamak şartı ile sümkürme yolu ile sıvıyı dışarı çıkartabiliriz. Bu işlem günden bir defa uygulanabilir.

Eczanelerde kolayca bulunabilecek hazır deniz suyu ile burun içerisinde bulunan sıvı temizlenebilir. Deniz suyu adı altında satılan ürünü alıp, burun içerisine sıkmak şartı ile burun içerisi banyo ettirilir.1 bardan kaynamış soğumuş suyun içerisine 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karbonat koyalım.

Bu karışımı iyice karıştırıp, 10 dakika bekletelim. Bu işlemden sonra bu karışımdan bir avuç içi alalım ve buruna çekelim. Tuzlu ve karbonatlı suyu buruna çektikten sonra mümkün olduğu kadar burun içerisinde tutalım ve sümkürme tekniği ile geri çıkartalım.

Bu tedavi seçeneği günde 3 defa tekrarlanabilir. Bu tedavi şekillerinde dikkat edilmesi gereken şey, buruna çekilen sıvının ciğerlere kaç mamasıdır. 200 ml suyun içerisine 2 ml göz yakmayan özellikte bebek şampuanı koyularak, bu karışımın bir avuç kadarı burun içerisine çekilir.


Diğer yöntemlerde olduğu gibi sümkürme yolu ile çekilen sıvı ve beraberinde gelecek olan atık dışarı çıkartılır. Söz konusu olan bütün bu tedaviler mutlaka doktor onayı ile yapılmalı ve doktor tarafından verilen ilaçlar büyük bir dikkatle kullanılmalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.