Bu da çocukların Tiktok  uygulaması: Zigazoo

Bu da çocukların Tiktok  uygulaması: Zigazoo

Zak Ringelstein tarafından “çocuklar için TikTok” amacıyla oluşturulan Zigazoo platformu yayınlandı. 

Karantina sürecinde akıllı cihaz kullanım sürelerinin öğrenmeyi olumsuz etkilediğini düşünen Zak Ringelstein, çocukların “dijital diyet” uygulaması gerektiğini söylüyor. UClass platformunun da kurucusu olan ünlü geliştirici, çocuklar için TikTok sloganıyla açıkladığı Zigazoo uygulamasını tanıttı.

Çocukların video olarak hazırlanmış alıştırmaları yine video olarak yanıtlayabileceği ve cevaplarını paylaşabileceği Zigazoo ücretsiz olarak iOS ve Android için sunuldu. İçerisinde deney olarak karbonat kullanarak yapay volkan yapma gibi birçok farklı içeriği barındıran uygulama, okul öncesi ile ortaokul çağı arasındaki çocukları hedef kitlesi olarak belirlemiş.

Ringelstein, çocukların güvenliğini korumak adına platformun öncelikle ebeveynler tarafından kullanılmasını öneriyor. Bununla beraber bir kullanıcının içeriklerini görebilmeniz için o kişiyi arkadaş olarak eklemeniz gerekiyor. Bu yöntemle siber zorbalığın da önlenmesi hedefleniyor.

Uygulamayı kısa içerikler için optimize eden Ringelstein, uygulamayı oluştururken Susam Sokağı‘ndan ilham aldığını belirtti. Zigazoo web sitesinde sadece bir aylık periyotta 100 bin indirme/yükleme istatistiğine ulaşıldı. Zigazoo kurucusu, sitenin amacının tamamıyla çocukların güvenliğini sağlamak koşuluyla onlara öğrenme ve eğlence fırsatı sunmak olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.