“BU DAVA SADECE CEMİL CANDAŞ’IN DEĞİL, TÜM KAMU EMEKÇİLERİN DAVASADIR”

“BU DAVA SADECE CEMİL CANDAŞ’IN DEĞİL, TÜM KAMU EMEKÇİLERİN DAVASADIR”

Cemil Candaş cinayetinin ilk duruşması, 15 Mart Çarşamba günü saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştiriliyor.

18 Temmuz 2016’da makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu cinayete kurban giden Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Harita Mühendisi Cemil Candaş cinayetinin ilk duruşması, 15 Mart Çarşamba günü saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştiriliyor.

Temiz belediyecilik uğruna talana ve yolsuzluğa karşı her zaman onurlu duruşunu koruyan Cemil Candaş’ın davasının takipçisi olan Şişli Belediyesi, Tüm Bel-Sen, DİSK, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, KESK, ailesi ve sevenleri duruşma öncesinde hem Şişli Belediyesi önünde hem de Çağlayan Adliyesi önünde birer basın açıklaması yaptılar. Şişli Belediyesi çalışanlarının da katıldığı basın açıklamasında ilk sözü alan abisi Cemal Candaş konuşmasına, Cemil Candaş’ın davasına sonuna kadar sahip çıkan Belediye Başkanı Hayri İnönü’ye teşekkür ederek başladı. Kardeşinin acısının hala taze olduğunu belirten Cemal Candaş, “92 yaşında bir annemiz var. Ona Cemil’in vurularak öldürüldüğünü söyleyemedik. Arından, üzüntüsünden, öfkesinden dolayı ona da bir şey olmasından korktuk. Sizlerden bir ricam var. Cemil’in katledilmesi ile ilgili bilgisi olanlar lütfen adalete yardımcı olsunlar. Bilip de söylemeyenleri ise vicdanları ile baş başa bırakıyorum.” dedi.

Cemal Candaş’ın ardından Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, TMMOB – Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, KESK – Tüm Bel Sen İstanbul 2. No’lu Şube ve DİSK – Genel İş İstanbul 3. No’lu Şube adına söz alan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ertuğrul Candaş ise şunları söyledi: “Cemil Candaş’ın katledilmesinin emrini verenlerin Şişli’de, İstanbul’un başka yerlerindeki yağma, talan, çıkar ilişkileri ile yerel yönetim anlayışını yozlaştıran odaklar olduğuna eminiz.

Kent yönetimini kamusal bir alan görmeyip, imar yolsuzlukları yapıp, sahte evraklarla sahte ruhsatlar düzenleyip, rant vurgunu peşinde koşan, haksızca, zalimce, insafsızca zenginleşen, katlarında, yatlarında, villalarında gününü gün eden alçak, hain çeteler; sizlere bir kez daha sesleniyoruz. Biliniz ki, bu işin sonu nereye kadar giderse gitsin, kime ya da kimlere kadar uzanırsa uzansın, siyasi bağlantılarınız her ne olursa olsun, pes etmeden, yorulmadan takipçiniz olacağız.

İşte bu nedenle, bugün görülen dava sadece Cemil Candaş davası değildir. İşini düzgün yapmaya çalışan tüm mühendis mimar ve şehir plancıların, kamu emekçilerinin ortak davasıdır.”

Törende konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü ise şu açıklamalarda bulundu: “Cemil’i katlettiklerinde, bu rant zehrini Şişli’den akıtacağıma ve Cemil’in davasının takipçisi olacağıma söz verdim. ‘Temiz belediyecilik mücadelemize tüm kararlılığımızla devam edeceğiz, vazgeçmeyeceğiz’ dedim. O gün ne söylediysem, bugün de misliyle arkasındayım.

O gün, Cemil’in katillerine ‘Ben sizi, bize yaptığınız gibi tehdit etmiyorum. Benim arkamda devletin namuslu polisi, savcısı, hakimi var.  Bizi koruyacak devletin kurumlarına güveniyorum’ diye seslenmiştim.

Gün, işte o gün. Birazdan Cemil’in katili ve azmettirenleri adalet karşısında hesap verecek. Adaletin en keskin şekilde yerini bulacağına yürekten inanıyorum. Bizi Cemilsiz, kızını babasız bırakan o canilerin cezalarını en ağır şekilde almalarını diliyorum. Bu dava, sadece Şişli Belediyesi olarak bizim değil, temiz toplum isteyen herkesin sahip çıkması gereken çok önemli bir davadır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.