BU DÜNYADAN BİR İLHAN İREM GEÇTİ!

BU DÜNYADAN BİR İLHAN İREM GEÇTİ!

Ali Eyce yazdı...

Gençliğimiz idollerindendi İlhan İrem.

‘Konuşamıyorum’ derken.

‘Anlasana’ derken

‘İşte Hayat’ derken.

Saç sitili, konuşmasında kibarlık, şarkılarındaki naif ses tonu, genç kızların en çok beğendiği müzik sanatçısı olduğu gibi biz genç erkeklerinde benzeye çalıştığı sanatçılarımızdan birisiydi.

Şarkılarını ve yorumlarını 35 yaş üstü herkesin bildiği kesin de, 35 yaş altı şimdilerde dinlemeye başlasa şarkılarına da, yorumlarına da hayran kalırdı.

Hayatı, yaşamayı, aşkı, sevgiyi, dünyayı, adaleti ve zamanı bu kadar ince sözlerle anlatabilen, bu kadar kibar yorumlayabilen ender sanatçılarımız var.

Onlardan birisiydi İlhan İrem.

101249399-ilhan-irem-hayatini-kaybetti-1045626-5.webp

Uzun yıllar rahatsızlığının tedavisini oldu ama hayat bu, bütün canlılar için illa bir sonu var ve o da dün son ayrılığını yaptı.

Arkasında onu şarkılarıyla, yorumlarıyla hep hatırlayacak milyonları bırakarak.

Geçmiş yaşantısına şöyle bir baktığımda ilk defa karşılaştığım, belki karşılaştığım ama hatırlamadığım bir not gördüm.

Türkiye’nin başına yakın zamanda darbe yaparak bela olan şimdilerde Amerika’da terörist listesinde aranarak yaşayan FETO Terör Örgütü’nün başına ‘FETUŞ’ diye hitap eden ilk kişi İlhan İrem’miş.

Olayın siyasi boyutu nedir tam olarak bilemiyorum ama İlhan İrem, terörist başına ‘FETUŞ’ dediği için zamanında 1 milyarın üzerinde tazminat ödemeye mahkûm edilmiş.

Şimdilerin Türkiye Cumhuriyeti hükümetini yıkma girişiminde bulunan, darbeci terör örgütünün liderinin bilinen ilk mağduru da Türkiye’de İlhan İrem olmuş.

Bu tahmin etmek güç değil. O tarihte cereyan eden bu olaydan sonra birçok gizli bağlantıları olan FETO terör örgütü İlhan İrem’in sanatçılık yapmasına da, sanatını yapmasına da çeşitli yollardan engel olmuştur da.

Darbe öncesi ve sonrası Türkiye’de birçok mağdur yaratan terör örgütü ve başındaki terörist başının hesap vereceği öbür dünyada bir mağduru daha bekliyor.

Bu dünyadan bir İlhan İrem geçti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.