Bu fuar herkese kazandıracak

Bu fuar herkese kazandıracak

50 bin çiftçinin bulunduğu Uşak, 1-4 Eylül 2016 tarihleri arasında tarım ve hayvancılık sektörü zirvesine ev sahipliği yapacak. Sektör temsilcileri fuarın hem üretici hem tüketici açısından kazanç kapısı olacağını söyledi.

GL Platform Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek Uşak 2. Ege Tarım ve Hayvancılık, Süt Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları, Sera Teknolojileri Fuarı, sektörün devlerini bir araya getirecek. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların sergileneceği fuar, çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, genetik alanındaki son yenilikler, yem sektöründeki gelişmeler görücüye çıkacak. Uşak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Yılmaz fuarın sektöre canlılık getireceğini belirterek "Uşak'ta fuar hem üreticiyi hem imalatçıya olumlu etkileyecek canlılık getirecek bir organizasyon inşallah güzel olacak. Biz de birlik olarak fuarda üyelerimizle üreticilerimizle standımızla orada olacağız" dedi.

Uşak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Mıdık, Türkiye'nin dört bir yanından firmaları ağırlayacaklarını belirterek, "Fuarların amacı yeni gelişen teknoloji ve ekipmanları üreticiyle buluşturmak ve sektöre katkı sağlamaktır. Bu nedenle özellikle Uşak'ta düzenlenecek fuarın bölge ekonomisine ve üreticisine çok büyük fayda ve katkı sağlayacağını düşünüyorum. Uşak tarımsal potansiyel olarak özellikle hayvancılıkta Türkiye ortalamasının üzerinde yer alıyor. Uşak Ziraat Odası olarak biz çiftçilerimizi birçok fuara götürüyoruz. Ancak bu kez fuar ayağımıza geliyor. Bunun çok iyi değerlendirilmesi lazım. Çiftçilerimiz yeni gelişen teknolojileri gördükçe değişecek. Rekabet etmek için teknolojiye ayak uydurmak gerekiyor. Son teknolojik gelişmelerin görücüye çıkacağı bu fuara ne kadar çok çiftçimizi katılmasını sağlarsak o kadar ileriye doğru yol alırız" dedi.

Uşak Merkez Süt Üreticileri Birliği Başkanı Uğur Aydoğan da fuarın "üreticinin aradığını bulması" açısından çok önemli olduğunu söyledi. Aydoğan, "Üretici aradığını bulduğu zaman talep artacak alışveriş de artacaktır. Üreticinin normal şehirde bulamadığı teknolojiyi görmesi anlamında çok büyük artı getirecektir. Üretici de ziraat aletlerini direkt satma imkanına kavuşacak. Süt sektörü Uşak'ta yeni gelişen bir sektör ve çok bakir. Süt sektörü açısından, üreticinin teknolojiyle buluşmasını istiyoruz. Bundan en çok fayda sağlayacak olan firmalar olacak. Bu nedenle üreticilerimizi olduğu kadar firmalarımızı da fuara mutlaka katılmalarını bekliyoruz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.