Bu Gıdaların Fiyatı Dudak Uçuklatıyor

Bu Gıdaların Fiyatı Dudak Uçuklatıyor

Kimisi dünyada sadece bir çiftlikte üretiliyor, kimisi senede sadece 7 gün yetişiyor. Bu peynirin fiyatı dudak uçuklatıyor! 

İşte dünyanın en pahalı yiyecekleri...

Kırlangıç yuvası çorbası
 
Kırlangıç yuvası neredeyse tamamen kırlangıç salyasından yapılır. Bu kuşların yuvası Çin mutfağında pahalı bir yemeğe dönüştürülmüş. Çorbanın kilosu 3 bin dolar (11 bin 622 lira)

Ayam Cemani (Siyah Tavuk)
 
Ayam Cemani tavuğu Endonezya'da büyür ve o kadar az ki ülkede tanesi 200 dolardan (775 lira) satılıyor. Ülke dışına çıktığında fiyatı binlerce doları buluyor.

Geyik peyniri
 
Dünyada sadece İsveç'te bir çiftlikte üretilen, geyik sütünden elde edilen bu peynirin kilosu bin dolar (3 bin 874 lira) civarında.

Kopi Luwak kahvesi
 
Dünyanın en pahalı kahvesi olan Kopi Luwak kahvesi Endonezya, Filipinler ve Güney Hindistan'da yetişiyor; kilosu 250 dolar ile bin 200 dolar (974-4 bin 677 lira) arasında değişiyor.

Beyaz havyar
 
Albino mersin balığı yumurtasının kilosu 9 bin 100 dolar (35 bin 255 lira).

Kobe bifteği
 
Japonya'nın Wagyu bölgesine özgü Kobe bifteği dünyanın en lezzetli ve en pahalı etlerinden bir tanesi. Bu etin kilosu 450 dolar (1 bin 743 lira)

Safran
 
Senede sadece sonbahar ayının 7 gününde büyüyen safranın kilosu 400 (bin 549 lira) ve 1000 dolar (3 bin 874 lira) arasında değişiyor. 

Beyaz yer mantarı
 
Bu mantarların büyümesi ve saklanması için özel koşullar ve metotlar gerektiği için Avrupa'da fiyatı 2 bin 100 dolar (8 bin 135 lira).

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.