Bu hastalıkta artık ameliyatsız çözüm mümkün

Bu hastalıkta artık ameliyatsız çözüm mümkün

Doç. Dr. Eren Erdem, girişimsel nöroradyolojinin her geçen gün geliştiğini ve bu uzmanlık çok yakında daha fazla hastalığa çare bulunabileceğini belirtti.

Anevrizma ve Arteriovenöz Malformasyon (AVM) Endovasküler tedavilerini gerçekleştiren Doç. Dr. Eren Erdem, “Beyin anevrizmaları, beyin krizi (inme/felç), şah damarı tıkanıklığı (karotis), omurga çökme kırığı, omurga metastaz tümörleri, omurga kanal darlığı, beyin damar yumağı (AVM), yalancı beyin tümörü, vasküler malformasyon gibi pek çok beyin damar hastalıklarında girişimsel nöroradyoloji ile tedavi fırsatı sunulabiliyor.” diye konuştu.

Damar içi tedavi yöntemlerinde gelişmeler yaşandığına değinen Erdem, “Yakın zamanda çok daha fazla hastalığa, girişimsel nöroradyoloji yaklaşımı ile çözüm sunabileceğimize inanıyorum.” dedi.

Beyin tümörü, baloncuk ve omurga kırıkları gibi hayati risk taşıyan, uzun operasyonlar ve zahmetli iyileşme süreleri gerektiren hastalıklarda girişimsel nöroradyoloji ile hızlı ve düşük riskli tedaviler sunulabildiğini belirten Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Doç. Dr. Eren Erdem, “Damar yolu ile tedavinin özellikle hastaların iyileşme süresine etkisi çok büyük. Kafatasının açılması gereken anevrizma ve kanamaya bağlı hastalıklar ya da omurga üzerinde oluşan ve uzun saatler süren operasyonlar gerektiren rahatsızlar için girişimsel nöroradyoloji ile önemli ilerlemeler kaydedilmiştir.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.