Bu hatalar çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor!

Bu hatalar çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor!

Farkında olmadan yaptığınız kullanım hataları, çamaşır makinenizi kullanılmaz hale getirebilir..

Çamaşır makinenizin ilk günkü performansından çok uzak olduğunu düşünüyorsanız, yanlış kullanıyor olabilirsiniz. Çamaşır makinesinin uzun ömürlü olması için belirli hususlara dikkat etmek gerekiyor. 

Çok doldurmak

Çamaşır makinelerinin yıkama programları, yıkama kapasiteleri hakkında bilgi verir. Örneğin 7 kg yıkama kapasitesi olan bir çamaşır makinesinin kapasitesi, pamuklu çamaşırlarda 7 kg, narin çamaşırlarda 3 kg olabilir. Bu kriterlere dikkat ederek hem çamaşırlarınızı hem de makinenizi koruyabilirsiniz. Aksi halde çamaşır makinenizin tamburu zarar göreceği gibi çamaşırlarınız da yıpranacaktır.

Çok fazla deterjan kullanmak

Fazla deterjan kullanarak daha fazla temizlik yapacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Aşırı deterjan kullanımı, çamaşırlarda yıpranmaya ve solmaya yol açmaktadır. Normalden fazla deterjan kullandığınızda sadece çamaşırlarınıza değil, aynı zamanda makinenize de zarar vermektedir. Özellikle soğuk suyla yıkama yapıldığında erimeyen deterjan kalıntıları gözeneklerde tortulanmaya yol açar. Bu da çamaşır makinesinin bozulmasına neden olur.

Soğuk su kullanmak

Narin çamaşırlar için soğuk suyla yıkama işlemi yapılmaktadır. Bu durum makinenin temizlenmesini engeller. Genellikle soğuk suyla yıkama yapanların ayda bir defa makineyi boş olarak sıcak suda çalıştırmaları gereklidir.

Yıkanan çamaşırları makinede bekletmek

Yıkanan çamaşırlar çamaşır makinesinde bekletildiğinde ıslak çamaşırlar körük kısmında küflenmeye yol açar. Kötü kokuya da yol açan bu durumu engellemek için yıkama bittiğinde çamaşırları makineden çıkarıp lastik kısmı kuru bezle kurulamak gereklidir. Deterjan bölümü de yıkama sonrası açık bırakılarak kurutulmalıdır.

Yıkama filtresi kullanmamak

Çamaşır makinesine atılan pullu ve boncuklu giysilerden kopan parçalar çamaşır makinesinin mekanizmasına zarar verebiliyor. Kopça, kanca ve buna benzer kopabilecek parçaları olan giysileri çamaşır makinesine atarken yıkama filtresi kullanılmalıdır.

Temizlememek

Çamaşır makinesini ilk günkü performansıyla kullanabilmek için belirli periyotlarla temizlemek gereklidir. Çamaşır makinesi temizliği için önce makine boş şekilde çalıştırılır. Sonra filtre temizliği yapılır. Körük temizliği ve deterjan bölümü temizliği yapılır. Dış yüzey temizliği yapılarak işlem tamamlanır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.