Bu hataya sakın düşmeyin! Doğalgaz faturasındaki...

Bu hataya sakın düşmeyin! Doğalgaz faturasındaki...

Soğuyan havalar ile birlikte kombilerimizin derecesi de artıyor. Kombimizin ekonomik açıdan bizi zor durumda bırakmaması için neler yapmalıyız? Kombimiz kaç derecede yanarsa daha konforlu oluruz?

Kombi bizlere bireysel ısınma özgürlüğü sağlayan bir alettir. İstediğimiz kadar yakar ve ona göre bir ücret öderiz. Kombi ayarıyla ilgili birçok yanlış bilgi vardır. Kombi ayarı belli bir seviyede tutulursa yararlı olur.


Isınmanın en ekonomik yöntemlerinden biri kombidir. 24 saat açık tutulduğunda ortamı hep belli bir sıcaklıkta tutar. Özellikle geceleri kombiler kapatılmalıdır gibi çok yanlış bir bilgi vardır. Kombinizi geceleri kapatmamalısınız. 24 saat boyunca çok yüksek olmayan bir ısıda tuttuğunuzda ortam sıcaklığı değişmeyecek ve vücudunuzda buna alışacaktır.
 
Ev ortamınız 22 derecelik bir ısıdaysa ideal ısıya ulaşmışsınız demektir. Kombiyi fazla yakarak hem ekonomik hem de sağlığınız açısından oldukça yararlı olacaktır. Kombiniz sürekli açık kalmalıdır. Eğer evde çok vakit geçirmeyen bir bireyseniz kombinizi eve gittiğinizde yakabilir ve tüm gece yakmayı sürdürebilirsiniz.

Akıllı bir kombi sisteminiz varsa eve gitmeden birkaç saat önce açarak ortamı belirlenen sıcaklığa getirebilirsiniz. 

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.