Bu İnsanlarla İletişim Hiç Kurulmadı!

Bu İnsanlarla İletişim Hiç Kurulmadı!

İlk insanlar gibi yaşayan kabile bulundu

Yağmur ormanlarında helikopterle dolaşan fotoğrafçı Stuckert, 20 bin yıl önceki insanlar gibi yaşayan bir Amazon kabilesini görüntüledi

Brezilya yağmur ormanlarında helikopter ile dolaşan fotoğrafçı Ricardo Stuckert, daha önce hiç iletişime geçilmemiş bir Amazon kabilesine rastladı. 20 bin yıl önce insanlar nasıl yaşıyorsa halen o şekilde yaşamaya devam eden kabilenin fotoğraflarını çeken Stuckert, “Kamuflaj için vücudunu boyayan bir yerli beni çok etkiledi. Biz soğuk olduğunda üzerimize kıyafet giyeriz. Onlarsa, kendilerini korumak için vücutlarını boyuyorlar” dedi.

Ok attılar

Helikopteri ilk gördüklerinde panikleyen ve ağaçların arkasına saklanmayı tercih eden kabilenin erkekleri, daha sonra çıkardıkları sesler ve attıkları oklar ile helikopterden korkmadıklarını gösterdiler. Brezilya’nın Peru sınırındaki Acre bölgesinde yaşayan kabilenin bir ismi bile bulunmuyor. Yetkililer, yerlilerle iletişime geçemedikleri için kabilenin ismini de öğrenemediklerini ifade ediyor. Brezilya’da 80’e yakın temas edilmemiş yerli kabilesi olduğu tahmin ediliyor. Ancak bu grupların varlığı madenciler, uyuşturucu kaçakçıları, keresteciler ve gündelik seyahatler düzenleyen kişilerin tehdidi altında. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.