Bu işaretler yüksek zekanın belirtisi!

Bu işaretler yüksek zekanın belirtisi!

Çağımızın hastalığı olan unutkanlık, çoğu kişinin yaşadığı ve ilerleyen zamanlarda karşımıza çıkan önemli bir sağlık sorunudur. Fakat yapılan araştırmalar sonucunda unutkanlığın aslında o kadar da kötü bir şey olmadığı sonuçlandı.

Çoğu kişi günde birçok şeyi unutabilir ve bu durum normal karşılanır. Fakat unutkanlık ilerleyen zamanlarda karşımıza çıkan bir sağlık sorunu olabilir. Yapılan bir araştırmada unutkanlığın aslında o kadar da kötü bir şey olmadığı görüldü. Lifewifty’den aktarılanlara göre bazı şeyleri  unutmak yararınızaymış.

Unutkanlık yüksek zekanın belirtisi 

Sırf unutkansınız diye kendinize çok yüklenmeyin. Yapılan araştırmada unutkanlığın aslında yüksek zekanın bir belirtisi olduğu görüldü.İyi hafızaya sahip kişiler gereksiz detayları hatırlamazlar. Mesela aylar önce gittiğiniz bir restorana nasıl gittiğinizi unuttuysanız, beyniniz bu bilgiyi gereksiz bulduğu içindir. Eğer her şeyi hatırlasaydınız bu çok daha büyük bir sorun olurdu.

Endişelenmeyi bırakın

Zeki insanların beyinleri, uzun vadede işlerine yaramayacak bilgiyi hafızadan silerek çalışır.Bundan sonra hatırlamadığınız şeylerden ötürü kendinize kızmak yerine beyniniz teşekkür edebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.