BU KENTE KADIN ELİ DEYMELİYMİŞ

BU KENTE KADIN ELİ DEYMELİYMİŞ

Gazeteci Nilüfer ÖZTÜRK SİLAY yazdı...

Bir kadın gazeteci olarak her zaman kadınların kendine güvenmesini ve aklından geçirdikleri hedefe erişmelerini istemişimdir. Esasen kadın olsun erkek olsun, yaşlısı genci hiç fark etmez.. Hedefi olmayan bir kişi başarısız olur. Bu yüzden bence herkes aklından geçirdiği hedefi mutlaka gerçekleştirmeli. Mücadeleyi seven biri olarak şunu da söylemeliyim ki, bir kadının hayatında asla ve asla pes etmek olmamalıdır… Çünkü mücadele ruhu insanı seçtiği hedefe ulaştırır. Tıpkı Selçukluların onu rekor oyla seçerek Belediye Başkanı yapan Filiz Ceritoğlu Sengel gibi…. Bu satırlarda daha öncede çok sık ifade ettiğim; "Mücadele ruhu insanı belediye başkanı yapar" gibi… seçim sürecinde gördük ki, kadınların başaramayacağı hiçbir şey yoktur..

Yerel seçimlerin üzerinden 3 ay geçti. Bu üç ay içerisinde neler yapıldı, yada üç ay içerisinde vatandaşlar belediyeden neler yapılmasını istiyor? Öncelikle bildiğim kadarıyla Sayın Başkanın seçim sürecinde de söylediğinin arkasında durarak; belediye bünyesinde çalışan hiçbir kişinin işine son vermedi…  Yer değişiklikleri olabilir, daha önce de belirttiğim üzere her belediyede olduğu gibi burada da yapılan uygulama gayet normaldir… Bana göre şu anda belediyede işler gayet iyi ilerliyor. Her şeyden önce disiplin var, iş takibi var, vatandaşa geri dönüş var… Tabi ki, acil yapılması gereken çalışmalar da yapılıyor…. Yani bana göre belediyedeki çalışmalar 3 ay gibi kısa sürede kültür etkinliklerinden rutin çalışmalara kadar gayet başarılı bir şekilde yürütülüyor.

Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, baharın eşsiz güzelliğiyle başladığı görevine ilk olarak ilçenin dört bir yanında başlattığı temizlik çalışmaları ile Selçuk halkının takdirini topladı. Bildiğim kadarıyla bu çalışmalar ilgili birim çalışanları tarafından sık sık devam ediyor. Öncelikle temizlik ile başladığı çalışmalara can dostlarına can suyu vererek devam etti Sayın Başkan.. Tabi bunlar belki de bazı kişilere göre iş sayılmayabilir ama bana göre önemli adımdır. Her şeyden önde sağlıklı yaşamanın yolu temizlikten geçer. Başkan Sengel'in sokak hayvanlarının da birer canlı olduğunu hatırlatarak onlar için başlattığı çalışmayı da buradan tebrik etmeden geçemeyeceğim.

Beni ve birçok Selçuk halkını en çok memnun eden çalışma tabi ki, artık düzenli bir şekilde yolların tamiri ve asfaltlanmasıdır.  Aslında bu kente bir kadın eli değmeliymiş… Çünkü göreve geldiği günden itibaren Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel'i yakından takip ediyoruz… Yerli ve yabancı misafirlerin vazgeçemediği Kentimizin tanıtımına büyük önem verdiğini görüyoruz Sayın Başkanın.. Gerek sosyal medya üzerinden, gerekse Belediyenin kendi imkanlarıyla yaptığı ve özellikle kendi sesiyle gerçekleştirdiği sunumlar bence mükemmel ve örnek teşkil ediyor… Hiçbir belediye başkanı o yoğunlukta tanıtım ve medya planlamasında bizzat kendisi uğraşmaz diye düşünüyorum…

Yaptığı çalışmalarda en çok dikkatimi çeken tarafı her konuyu birebir takip etmesi ve titizlikle sonuçlandırmasıdır. Açıkçası bana göre bu davranışı onu daha çok başarılı kılıyor. Karşımızda artık; halkın isteklerine kulak veren bir belediye başkanı, halkın isteklerine olumlu yada olumsuz hemen cevap veren bir belediye başkanı ve en çokta emekçi kadınlar için mücadele eden bir belediye başkanı var.

Belki bazılarınız için bu yazdıklarım abartılı geliyordur. Ama ben içimden geleni sizlerle paylaşıyorum.. Kim ne derse desin şunu söylemek isterim ki, Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel'in bu dik duruşu ve mücadele ruhuyla arkasındaki halkın güvenini sarsacak bir şey yapmayacağını düşünüyorum.. Çünkü inanıyorum ki, o; insana dokunan ruhuyla vatandaşına güven veriyor. Bu güven ve mücadele ruhuyla bu kent için daha güzel işler yapacağına inandığı gibi; halkın da bu noktada desteğini alıyor.

medyaege-(2)-007.jpgmedyaege.jpegmedyaege.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum