Bu kez çocuklara değil babalarına eğitim

Bu kez çocuklara değil babalarına eğitim

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları, minik öğrencilerin sağlıklı gelişimi için başlattığı bilimsel çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Ancak bu kez çocuklara değil babalarına eğitim verildi.

Okul öncesi eğitimde "okul-öğrenci-aile" üçgenindeki uyuma dikkat çekebilmek için yoğun çaba harcayan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları, minik öğrencilerinin ailelerine Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile "Baba Destek Eğitimi" (BADEP) vermeye başladı. AÇEV’deki eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen programda, çocuklarının gelişiminde daha etkin ve olumlu bir rol oynamaları için babalara "aile içindeki rolleri ve önemi" anlatılıyor; olumlu disiplin yöntemleri, çocuğun sosyo-duygusal gelişim özellikleri, çocukla geçirilen zamanın önemi, çatışma çözme yöntemleri ve çocuğun sorumluluk kazanması konularında önemli bilgiler aktarılıyor.

Babaların sertifikasını çocukları verecek

Ailelerin, özellikle babaların davranışlarının çocuklar üzerinde önemli etkisi olduğuna dikkat çekerek "Baba fırsat verir, çocuk hayatı keşfeder" sloganından yola çıktıklarını belirten İZELMAN A.Ş Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı “Toplumun çekirdeğini aile oluşturuyor. Çocukların yetiştirilmesindeki en önemli paylardan biri de babaya ait. Öğrencilerimizin en önemli dersleri kendileri ile birlikte olan, onları dinleyen ve onlarla birlikte zaman geçiren sevgi dolu bir aileden alabilecekleri düşüncesiyle AÇEV ile birlikte böylesine önemli bir projede yer aldık" dedi. Ayrıca bu eğitimlerde babanın evde gerek çocuğuna, gerekse eşine karşı uygulayacağı demokratik yöntemleri öğrenerek daha mutlu bir aile tablosuna da sahip olacaklarını sözlerine ekledi.

İki bölüm halinde uygulanacak eğitimin ilk etabında babalara yönelik program 10 hafta sürecek. İkinci etaptaki 2 haftalık eğitimde de programa babalarla birlikte anneler de katılacak. 12 hafta sonunda tamamlanacak eğitim programının finali ise 18 Ocak 2018 tarihinde İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde yapılacak. Eğitimden geçen babalar, sertifikalarını kendi çocuklarının elinden alacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.