Bu Kez Ormanda Değil Orman Bölge Müdürlüğünde Yangın Çıktı

Bu Kez Ormanda Değil Orman Bölge Müdürlüğünde Yangın Çıktı

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nde...

Yaz aylarında orman yangınları ile amansız bir mücadele veren İzmir Orman Bölge Müdürlüğü bu kez hizmet binalarında çıkabilecek bir  yangına hazırlıksız yakalanmamak için bütün  personelin katıldığı geniş kapsamlı yangın  tatbikatı gerçekleştirdi.

Binaları Yangından Koruma Yönetmeliği   ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü hizmet binasının da içinde olduğu sosyal tesislerde Yangın ve Tahliye  tatbikatı gerçekleştirildi.

 İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı ve  İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Erol'un koordinatörlüğünde gerçekleşen tatbikat, Bölge Müdürlük Mühendisi ve İş Güvenliği Uzmanı Yüksel Çölbay ile Sivil Savunma Amiri İbrahim Ethem Şengül tarafından yürütüldü. İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal da  tüm personel ile birlikte yangın tatbikatına katılarak  tatbikatın işleyişini yakından takip etti. Senaryo gereği hizmet binasının 1.Kat çay ocağında çıkan yangından,  tüm personel binadan  110 saniye içinde sorunsuz şekilde tahliye edildi ve bahçe içindeki toplanma merkezinde toplanıldı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta  özürlü ve dumandan etkilenen personellerin  tahliyesi de büyük bir özenle gerçekleştirildi.

Tatbikat sonrası toplanma alanında konuşma yapan İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı ve İş Güvenliği Uzmanı  Mehmet Erol, en başta “Acil Durum Müdahale Ekibi” olmak üzere tüm personele başarılı geçen tatbikat için teşekkür ederek , yangın ve deprem gibi afetlerde sadece dakikaların değil saniyelerin bile çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal ise Cenabı Allah'ın gerçek manada yangın, deprem, sel gibi afetler ile karşılaştırmamasını  dilediğini, tıpkı orman yangınları ile mücadelede olduğu gibi tatbikatın ve eğitimin hazırlıklı olmak açısından faydalı olduğunu söyledi . Başarılı geçen tatbikat için tüm personelini de  tebrik etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.