Bu Kirlenmeyi Yargı Temizler!

Bu Kirlenmeyi Yargı Temizler!

Ali Eyce yazdı; Bu Kirlenmeyi Yargı Temizler!

Menderes’teki çevre katliamına yargı el koydu. Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı, vatandaşlar gelen ihbarlar üzerine hareket geçti ve soruşturma başlattı. Başsavcılık, çevre katliamı yapılan yerde incelemeler yapıp, çevre katliamına dahili olan taşıyan, koyan, gömen, gömdüren herkesin tek tek ifadesini almaya başladı.

Haberin özü bu!

Çevre katliamının geldiği son nokta bu.

Şimdi gözler Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmayı tamamlamasında ve tamamlandıktan sonra ortaya çıkacak olan kararda.

Çevre katliamının içerisinde dolaylı olarak bulunan İnşaat Mühendisinin ifadesini okuyunca daha neler okuyacağı, duyacağız ve göreceği diye düşünmemek elde değil.

İnşaat Mühendisi arkadaş diyor ki, “İTOB Bölge Müdürü olarak göreve yapan Sabiha Deren Güzelırmak’ın kendisi arayarak, okulun temeline molozların dökülmesi işini yapmamı istedi, Ben mesleğim gereği bu talebini kabul etmedim.”

whatsapp-image-2023-10-23-at-15-47-20-2.jpeg

İnşaat Mühendisi arkadaş diyor ki, “Daha sonra aynı şahıs bu sefer bu molozların nakli için kamyon ve tır istedi. Bunu isterken de özellikle Menderes bölgesinden ayarlamamam konusunda uyardı. İsteklerin yerine getirdim ve araçları ayarladım. Ancak araçların gerçek amaçların ne olduğunu, neyi tahliye edip, ortadan kaldıracaklarını bilmiyordum.”

Daha orada çevre katliamını talimat üzerine yapan işçilerin, aldık, getirdik, gömdük cinsinden ifadeleri ortada kurumamışken, inşaat mühendisinin de şüpheli gördüğü, kabul etmediği ama Menderes dışından nakliye için kamyon tır ayarladığını söyleyen ifadeleri ortalığı iyice ıslattı.

Birileri bu çevre katliamının hesabının bir şekilde yargı önünde verecek, vermeli de!

Konu çevre olduğunda, konu dünya oluyor, konu insanlığın geleceği oluyor. İşte orada da kim, sıfatı ne olursa olsun ondan bütün insanlık adına hesap sormak gerekiyor, gerekli olmalı da!

Kimse, “Bir burada mi çevre kirleniyor, ne var ki bunda?” diye akıl oyunları içeren sorularla kamuoyunun zihnini bulandırmasın.

Bizim bildiğimiz, vatandaşın bildiği, çalışanların bildiği bu çevre katliamı var burada.

Başka bildiğiniz varsa, savcılık makamları orada, polisi, jandarması orada.

Gidin bu soruşturmanın açılmasına vesile olan işçiler gibi, mühendisler gibi çevrenin korunmasına yardımcı olun.

Dünyanın geleceğini kurtarmak için bir çaba sarfetmiş olun.

Gölge etmeyin!

Yargı işini yapsın!

whatsapp-image-2023-10-23-at-15-47-20-1.jpegwhatsapp-image-2023-10-23-at-15-47-19.jpeg

whatsapp-image-2023-10-31-at-09-11-18-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.