BU KONUDA AÇIKLAMAYI BAŞKAN SOYER YAPAR!

BU KONUDA AÇIKLAMAYI BAŞKAN SOYER YAPAR!

Ali Eyce yazdı

Koca koca adamlar, ellerinde abudik, gubudik cihazlar, bilgiç, bilgili, işinin uzmanı, MİT, CAI veya Mossad türünde esrarengiz şekilde İzmir caddelerinde çalışıyor.

Bir şeyler ölçüyorlar sanırsınız ama kesin değil!

Bir şeyleri planlıyorlar sanırsınız ama kesin değil!

Sanılarınızdan kurtulmak için, merakınızı gidermek için yanlarına varıp sorarsanız, ‘Benim şehrimde, benim caddelerimde, ellerinizde o cihazlarla, siz kimsiniz, ne yapıyorsunuz, neden yapıyorsunuz, kimin için yapıyorsanız?’

Bu sorular meraktan olmasa gerek, bir vatandaşlık sorumluluğu içinde yaşadığı şehre sahip çıkmaktan olsa gerek.

O elindeki esrarengiz cihazlarla, esrarengiz havalarla, esrarengiz şekilde çalışanlardan gelen esrarengiz cevap: ‘Bu konuda sadece resmi kurumlar açılama yapar’

İşini önemini bir kat daha attıran, olayın esrarının bir tık daha yukarı çeken, kişilerin kimleri ve yaptıkları işler ilgili ise bir üst yerden tahminler yaratan, adeta aklınızla dalga geçen bir cevap.

Akıllı delinin, Türkiye’de kaç tane resmi kurum olduğunu sayması mümkün değil iken basit cevap yerine topu taca atması gibi bir şey.

15042019-124014-0.jpg

Akıllı deli kardeşim, bu şehir, caddesinde ucube cihazlarınla gezdiğin İzmir, İzmirlilere ait. O caddede bir şeyler yapıyorsanız, önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bilgi vereceksiniz, sonra Başkan Tunç Soyer’den izin alacaksanız, en sonunda ise Başkan Soyer’in en büyük destekçileri bu şehrin insanlarının sorularına, tıpkı Başkan Soyer’in yaptığı gibi saygı duyacak, aklıyla dalga geçmeyecek, cevap verme sorumluluğunu bileceksin.

İşin içine esrarengizlik katarak, gizem katarak, bilinmezlik katarak ne bu şehri ve bu şehrin insanlarını şaibe içinde, şüphe içinde bırakmaya hakkın var, ne da ‘Aşk’la İzmir’ diyen Başkan Tunç Soyer’in İzmirlilerle arasına gizim ve şüphe tohumları eklemeye hakkın var.

Ortada bir proje var belli.

Projeye bağlı biraz akçeli, paralı hesap işleri de var o da belli.

Bu şehrin sahibi vatandaş, seni sokağında, caddesinde yakalamışsa, soruyorsa, bununda sende bir cevabı olmalı belli kardeşim.

Sen demedin, diyemedin ya, bak şimdi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu sorunun cevabını Aşk ile bağ kurduğu İzmirliler nasıl verir yakın zamanda görürsün.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.