Bu proje hayvancılığa can suyu olacak

Bu proje hayvancılığa can suyu olacak

Erincik: “Türk hayvancılık sektörünü tekrardan ayağa kaldıracağız”

Türkiye’de ithal et tartışmalarının gündemden düşmediği bugünlerde FONS Gıda, Tarım ve Hayvancılık A.Ş., Türk hayvancılığına can suyu olacak büyük bir projeye hayata geçiriyor.

FONS Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren FONS Gıda, Tarım ve Hayvancılık A.Ş., Ankara’nın Bala ilçesindeki bir sığır ve süt işleme tesisini bünyesine katarak ilk etapta 5000 adet büyükbaş hayvan yetiştirmeye başlayacak.

Proje kapsamında firma bünyesine iş ortaklığı yatırımcıların kabul edildiğini söyleyen FONS A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halit Erincik 5 bin adet büyükbaş ile başlayacaklarını ancak tesislerin çok büyük bir alana sahip olduğunu belirterek ileride kapasite büyütme çalışması yapacaklarını müjdeledi.

Türk hayvancılığını geliştirmeye yönelik olarak gerçekleştirilen yatırım projesinin ülkeye büyük bir katma değer sağlayacağını anlatan Halit Erincik, yerli et üretimini arttıracak yüzde 100 yerli projeye yeni iş ortaklarının dahil olabileceğini belirtti.

Son teknoloji üretim

Yerli ve yabancı yatırımcıların katkıları ile müşteri odaklı çözümler, ulusal çapta garantili ve kazandıran yatırımlar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Erincik, “Şirket olarak Ankara Bala’daki tesisimiz 1000 dönüm alanda tam 420 dönüm tapulu arazi üzerine kuruludur. Proje kapsamında büyük baş hayvanlarımız son teknoloji cihazlar ile takip edilerek gelişim ve üretim oranları takip edilmektedir. İleriye dönük olarak bir büyükbaş hayvanın ne kadar yem yediği ne kadar süt ürettiği teknik ekibimiz tarafından bilimsel çerçevede arşivlenmektedir” dedi.

Çevreye duyarlı proje

Çevreye ve doğaya duyarlı bir proje olan FONS Sığır ve Süt İşleme Tesisi’nin üretimdeki atıkları da geri dönüştürecek bir teknolojiye sahip olduğuna dikkatleri çeken Erincik, “Şirket olarak yatırım bazında iki farklı türde iş ortaklarını bünyemize katıyoruz. Türk hayvancılığına yönelik değer kazanımlarını yerli yatırımcılarımız ile el ele vererek gerçekleştiriyoruz” dedi.

Yatırımda devlet garantisi

Yatırımların devlet garantisi altında olduğunun altını çizen Erincik, buzağıların sigorta primlerinin yüzde 50’sinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından karşılandığını belirtti. Yatırımlarını hayvancılık sektörüne yapacak olan yatırımcıların hayvan maliyeti ve giderleri ile ilgilenmeyeceğini de ifade eden Erincik, “Vatandaşlarımızın kaliteli et ve süte ulaşması için büyük bir çalışma içerisindeyiz. Bu süreçte hayvancılık sektörünü iş ortaklarımız ile birlikte tekrardan canlandırmak istiyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.