Bu şampuanları sakın kullanmayın!

Bu şampuanları sakın kullanmayın!

Mevsim geçişlerinde saçlarınızın daha sağlıklı ve parlak kalmasını sağlamak için birçok şeye dikkat etmeniz gerekiyor.

Özellikle kış aylarında soğuk hava, rüzgar gibi dış etkenlerden dolayı saçlara daha fazla özen gösterilmeli. Peki, soğuk havalarda saç bakımı nasıl olmalı? Kışın saçlarınızı nasıl koruyabilirsiniz?

Şapka veya bere takın 

Saçlarınızı soğuktan korumak için bereler, şapkalar kullanmaktan korkmayın. Eğer berelerin ve şapkaların saçlarınızı elektriklendirmesinden çekiniyorsanız da içine saten veya ipek bir kumaş dikin, böylece saçlarınız statik elektrikten nasibini almayacaktır.

Çok sık yıkamayın 

Saçınızın kendi kendine ürettiği yağlar saç için son derece yararlıdır. Kış aylarında saçın bu yağı üretmesine yardımcı olun ve saçınızı her gün yıkamayın. Saçınızı her gün yıkarsanız, saçı soğuktan koruyacak yağlardan da arındırmış olursunuz. Kuru saçlar soğuklarda kırılmaya mahkumdur. Haftada 2-3 kereden fazla saçınızı yıkamayın. Çok yağlı saçlara sahipseniz kuru şampuanlardan yardım alabilirsiniz.

Şampuan seçiminde dikkatli olun 

Günümüzde kullandığımız şampuanların birçoğu sülfat içerir ve sülfat saçlarımızın baş düşmanıdır. Bu nedenle sülfatsız şampuanlar kullanmaya özen gösterin.

Saçlarınızı sıcaktan uzak tutun

Çok özel bir günde değilseniz, saçlarınızı maşa, fön makinesi, saç ütüsü gibi sıcak aletlerden uzak tutun. Bu soğukta saçlarınız çöl gibi kavrulmaktayken, siz de üstüne ateş vermeyin. Saça uygulayacağınız tüm işlemleri minimuma indirin. 

Saçlarınıza bakım yapın ve yağlarla besleyin

Saçlarınıza düzenli olarak bakım yapın. Argan yağı, hindistancevizi yağı, zeytinyağı gibi yağlar saçlarınızı besler ve güçlendirir. Saç bakımınızı yaparken bu yağlardan faydalanarak saçlarınızın kurumasını önler, soğuklara karşı dayanıklılığını da arttırmış olursunuz. Özellikle doğal saç maskeleri kışın çok yarar sağlar.

Kırıkları aldırın 

Sağlıklı saç çabuk uzar. Bu yüzden saç uçlarındaki kırıkları aldırmayı mutlaka aldırın. Saçınız nefes alır ve kendini iyi hissederse daha çabuk uzar ve zorlu kış şartlarına karşı direnecek gücü olur. Saç uçları harsalı olan saçlar, kuru ve soğuk hava ile iyice yıpranırlar ve düzelmeleri çok zahmetli ve uzun süreli olur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.