Bu sebeplerden dolayı plastik şişe sakın kullanmayın

Bu sebeplerden dolayı plastik şişe sakın kullanmayın

Yazın gelmesiyle birlikte daha da fazla tükettiğimiz plastik şişeler adeta zehir saçıyor. Peki siz tehlikenin farkında mısınız? İşte neden plastik şişe tüketmememiz gerektiğinin 3 nedeni:

Plastik şişenin altına bakın

Plastik şişenin tabanındaki özel işaretlere dikkat edin. Alttaki numaralı üçgenler hangi plastik türünün kullanıldığını gösterir. 

-1 etiketli bir şişe (PET veya PETE) yalnızca tek bir kullanım için güvenlidir. Bu şişeler, güneş ısısı da dâhil olmak üzere oksijene veya yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında toksik madde üretir.

- Altında 3 veya 7etiketi bulunan şişelerden de kaçının.  Bu şişeler de uzun süre kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarına bile neden olabilir.

-Polietilen ( 2 ve 4 ) şişeler ve polipropilen ( 5 ve PP) çoklu kullanımlar için uygundur .

Şişe ağızlarına dikkat edin 

Şişeleri iyice yıkasanız bile yine de gıda zehirlenmesi veya hepatit A riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Yapılan araştırmalar, bakterilerin çoğunun şişelerin ağzında yaşadığını söylüyor.

Bir kereden fazla kullanmayın 

Kullanılmış plastik şişeden su içmek adeta bir klozeti yalamak gibidir. Çünkü bu şişelerdeki bakteri miktarı ürkütücü boyuttadır. Plastik şişeleri bir kereden fazla kullanmayın. Eğer kullanıyorsanız, sirke veya sabunla yıkayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.