"Bu seçimler Avrupa’ya vurulan Osmanlı Tokatıdır"

"Bu seçimler Avrupa’ya vurulan Osmanlı Tokatıdır"

Güneydoğu’nun kanaat önderlerinden olan Ramazan İzol, 24 Haziran’da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini katıldığı bir televizyon programında değerlendirdi.

Güneydoğu’nun kanaat önderlerinden olan Ramazan İzol, 24 Haziran’da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini katıldığı bir televizyon programında değerlendirdi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Ak Parti’nin oylarında düşül olduğunu ifade eden İzol, “Oyların düşmesinin nedeni bölgedeki milletvekilleri halka geri dönmediler, halktan kopuk yaşadılar” dedi.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Ramazan İzol, Seçimin herkese hayırlı olması diliyorum. Bu seçimi artıları, eksileri her yönüyle değerlendirmek gerekiyor. Sadece Ak Parti ve Cumhurbaşkanlığı ile ilgili değil. Bu seçimi HDP, CHP, İyi Parti ve her açıdan değerlendirmek gerekiyor.  Seçim öncelikle milletin istediği gibi gitti. Milletin isteğiyle cumhurbaşkanımızı Türkiye cumhuriyeti Birinci Başkanı ilan etti. Çoğunluk bu şekilde istedi” dedi.

“Olayların nedeni provoke etmek”

Seçim günü Güneydoğu’da yaşanan olaylara değinen İzol, “Öncelikle her seçimde olduğu gibi bu seçimi de manipüle etmeye çalıştılar. Bu başarılamadı. Burada yaşanan olaylar da bir manipüle oyunudur. Bunu 20 yaşındaki çocukta yapabilir. Nasıl yapar; bir matbaada oy pusulası bastırır ve bunu yapabilir. Burada olayı YSK’ya kadar götürmek değil, manipülasyon yaratmak. Bunu yapmaya çalıştılar ama sandığa getiremediler. Zaten amaçları da bunu sandığa getirmek değildi, seçim güvenliği yok algısı yaratmaktı ve cumhurbaşkanımızın başkan olmasını engellemekti. Daha önce de Suruç’ta AK Parti milletvekili ailesinden ve karşı taraftan ölenler oldu. Bunların ölümle sonuçlanması gerekmiyor.

İnsanlar düşüncelerini gider sandığa oy vererek ortaya koyar. İnsan okuyarak, kaleme alarak düşüncelerini empoze eder, ortaya koyar. Sizin düşüncenize karşı diye birbirini öldürmeye gerek var mı? Bizim var olma sebebimiz dünyada barışı ve kardeşliği ortaya koymak, kini, nefreti ve savaşı değil. Ama birileri illa da savaş derse Türk devletinin gücünü iyi bilmeleri, araştırmaları gerekiyor. Amaçları seçimi provoke etmekti ancak başarılı olamadılar. Zaten bu konuda eğer gerçekten bir seçim güvenliği olsaydı CHP’nin cumhurbaşkanı adayı da çıkıp oy sonuçları arasında büyük bir fark görmüyorum ve bu sonuçları kabul edemiyoruz demezdi.  Eğer seçim sonuçlarında böyle bir hile olsaydı Muharrem İnce buna göz yumar mıydı” diye konuştu.

“Milletvekilleri halktan kopuk yaşadılar”

Ak Partili milletvekillerinin cumhurbaşkanına teşekkür etmeleri gerektiğini ifade eden İzol, “Çünkü birçok kişi AK Parti’ye değil, sayın cumhurbaşkanımızın hatırına oy veriyorlar. Cumhurbaşkanımız şu an partiden ayrılsa AK Parti bu kadar oy alabilir miydi? AK Parti’nin bütün oyu cumhurbaşkanımıza verilebiliyor diyebiliriz. Cumhurbaşkanımız balkon konuşmasına tek başına çıktı. Çünkü AK Parti mecliste meclis çoğunluğunu sağlayamadı. AK Parti içindeki bazı milletvekillerinin, bazı il ve ilçe başkanlarının halka zulmettiği. Yani devletin gücüyle halka dikta oluşturdular. Bunu biz cumhurbaşkanına mal edemeyiz. Olması gereken önce kurallara onlar uyacak. Örnek olmaları gerekiyor. Ama sen bürokrasiyle ve devletin sana verdiği güçle bu kuralları yıkarsan, halka baskı oluşturursan bu ters tepki yapar. AK Parti milletvekilleri halkın içinden milletvekilleri halka geri dönmediler. Halktan kopuk yaşadılar. Cumhurbaşkanımız bunların farkına vardı. Farkına vardığı için balkon konuşmasına tek başına çıkıp o konuşmayı yaptı. Biz gereken mesajı milletimizden aldık dedi. Eminim cumhurbaşkanımız bütün parti teşkilatlarını da fırçalamıştır. Meclis çoğunluğu onun için başkanlık kadar önemliydi. AK Parti ile ilgi o bölgede kötü bir algı yaratmaya çalıştılar. Bunu biraz da olsa başardılar. Çünkü Güneydoğu Bölgesi’nde AK Parti oyları düştü. Milletvekilleri aday listeleri de çok etkili oldu. Listeler çok kötüydü. Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde isteseniz de istemeseniz de feodal bir yapı var. Bir aile bağı var. Devletçi aşiretler olgusu var. Bu zamana kadar terörün Urfa’da, Kahramanmaraş’ta, o bölgede güçlü olmamasının sebebi de oradaki devletçi aşiretlere bağlıdır. Bizim oradaki insanlarımızın tek isteği oradaki insanlara hoşgörülü olacak, milletvekillerini oraya getiren insanlara saygılı olacak. ” açıklamalarında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.