Bu serginin geliri öğrencilere burs olacak

Bu serginin geliri öğrencilere burs olacak

Pergamon Lions Kulübü tarafından Nilay Konaklıoğlu Eğitim Bursu yararına ikinci kez düzenlenen karma sergi, İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu’nda açıldı.

Kulübün geçmiş dönem başkanı Dilek Soylu tarafından başlatılan ve kulüp üyesi Sergül Okay’ın küratörlüğünü üstlendiği projenin geliri öğrenim yılı boyunca üniversite öğrencilerine burs olarak bağışlanıyor. Geçen yıl 3 üniversite öğrencisiyle başlanan burstan, bu yıl İzmir’deki muhtelif üniversitelerde eğitim gören 13 üniversite öğrencisi faydalanıyor.

Başta böylesine anlamlı bir sergiyi hazırlayan Sergül Okay’a ve eserleriyle yer alan ressamlara teşekkürlerini sunan Pergamon Lions Kulübü Başkanı Mübeccel Hürmen Alkan, bu projeyle birlikte sanat ve sosyal sorumluluk hareketinin bir araya geldiğini söyledi. 

Sergiye hayırseverler bekleniyor

Pergamon Lions Kulübü’nün bugüne kadar “Sen yoksan eksiğiz” prensibiyle sayısız yardım kampanyasına imza attığını ancak en anlamlılarından birisinin eğitim bursu olduğunu söyleyen Alkan, “Amansız hastalıktan kaybettiğimiz üyemiz merhum Nilay Konaklıoğlu’nun adını verdiğimiz bu eğitim bursumuz pek çok öğrencimizin hayatına dokundu. Hedefimiz burslarımızdan faydalanan öğrenci sayısını artırmak. Buradan İzmirli hayırseverlerimizi İzmir Ticaret Odası’nda ziyarete açtığımız sergimize bekliyoruz. Buradan alacakları her tablo belki de bir öğrencimizin bir yıllık bursu olacak. İleride bu eğitim bursunu taçlandıracak bir kültür sanat projesi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.