Bu tavukları sakın almayın!

Bu tavukları sakın almayın!

Taze olarak satın almış olduğunuz gıdalardan daha sağlıklı ne olabilir ki? Sizlerin sağlığını önemseyerek, sofralarınıza taşımamanız gereken dondurulmuş gıdaların listesini çıkardık. İşte asla almamanız gereken dondurucu gıdaların listesi…

Dondurulmuş çoğu gıdanın sağlık açısından bir zararı bulunmamaktadır. Ancak her gıdayı da dondurulmuş olarak satın almamak gerekir. Aksi takdirde sağlık açısından ciddi sorunların oluşmasına sebebiyet verebilir.

Bu nedenden dolayı sizlere satın alınmaması gereken dondurulmuş gıdaların listesini çıkardık. İşte satın almamanız gereken dondurulmuş o gıdaların listesi…

Dondurucu ve yanmış gıdalar

Dondurulmuş bir gıda maddesinde herhangi dondurucu bir yanık görürseniz çöpe atmalısınız. Böyle bir yanık gıdaların düzgün depolanmadığının bir göstergesidir. Donma ve çözünme işlemiyle gıdadaki nem kaçmış ve yüzeyde kristaller oluşmuştur. Bu durum yiyeceğin lezzetini, besin değerini ve doku özelliğini ortadan kaldırır.

Sıfır kalorili yiyecekler 

Evlerimize daha sağlıklı yiyecekler almak için glutensiz ve sıfır kalorili seçeneklere yöneliyoruz. Ancak bu tip yiyecekler donmuş olduğunda içeriğinde çeşitli katkı maddeleri olabiliyor. Yüksek oranda tuz ve şekerden bahsetmezler bile! Malzemede veya ambalajdaki resimde bulunan 'şeker' yazısını her zaman yazmazlar. Çünkü aynı zamanda şeker olan "maltodextrin" ve "dekstoz" olarak da listede yer alabilir.

Tavuk 

Tüm et çeşitlerinin içinden tavuk en zararsız olarak görünebilir ancak süpermarketlerde üreticiler kütlelerinin 5 katı kadar su ve katkı maddesi pompalayabilirler. Su, dondurulduğunda etin yapısını parçalayarak kristaller oluşturacaktır. Tavuk alacaksanız kasabınızdan en taze olanını tercih edin ve aldığınız gün tüketmeye özen gösterin.

Balık çubukları 

Seri üretilen balık çubukları; hurma yağı, birçok katkı maddesi, ilave tuz ve şeker içerir. Yani bir dahaki sefere ev yapımı bir versiyona geçmek isteyebilirsininiz çünkü yediğiniz şey gerçekten balık değil.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.