Bu telefonlarda Gmail ve YouTube yok!

Bu telefonlarda Gmail ve YouTube yok!

Teknoloji devi Google, bazı akıllı telefonlarda artık Gmail, YouTube, Haritalar, Takvim ve Play Store'un çalışmayacağını açıkladı.

Google, Android işletim sisteminin çok eski sürümlerini çalıştıran cihazları için desteği kesmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta önemli bir duyuru yapan ve Android 2.3 sürümü için adeta yolun sonuna gelindiğini belirten Google, bu işletim sistemi ile çalışan cihazlarda Google hesaplarıyla oturum açmayı engelleyen bir adım attı.

Şubat 2017’de Google Pay temassız ödeme sisteminin Android 2.3 çalıştıran telefonlarda kullanılması askıya alınmıştı. Bugünden itibaren ise birçok akıllı telefonda YouTube ve Gmail gibi uygulamalara erişim olmayacak.

Gmail ve YouTube hangi cihazlarda çalışmayacak?

2010 yılının Aralık ayında piyasaya sürülemn Android 2.3’ün üzerinden tam 11 yıl geçti. Google’ın bu kadar eski cihazlar için desteği kesmesi aslında oldukça normal. Bunun sebebi sadece performans konusundaki yetersizlikler değil. Bu cihazlar günümüze kıyasla güvenlik açıklarına karşı çok daha savunmasız durumda.

gmail-ve-youtube-milyonlarca-cihazda-calismiyor3.jpg

Gmail ve YouTube için erişim engeli

Android’in en son sürümü Android 11. Bu nedenle 2.3 sürümü bugün çoğu Android akıllı telefonda çalışan yazılımın kilometrelerce gerisinde. Şimdi de Gmail, YouTube ve Haritalar için erişim engeli geldi. Aynı şekilde Google Play Store ve Takvim de bu uygulamadan nasibini alıyor.

Bu ayın sonlarına yaklaşırken, Android 2.3 sahibi cihazlarda Google hesaplarına giriş olmayacak. Doğru kimlik bilgilerini girmiş olsa bile kullanıcılar, bir kullanıcı adı ve şifre hatası görecek.

YouTube için erişim engeli

Uygulamaları kullanmaya devam etmek için cihazı Android 3.0‘e yükseltmeniz gerekecek. Ancak bazı cihazlar bu sürüme geçemeyeceği için uygulamalar tamamen kilitlenecek. Cihazınızı yükseltemiyorsanız tarayıcıdan YouTube’a girmeye devam edebilirsiniz.

Peki, Google hangi cihazların ismini verdi?

Sony Xperia Advance, Lenovo K800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart II, Samsung Galaxy S2, Sony Xperia P, LG Spectrum, Sony Xperia S, LG Prada 3.0, HTC Velocity, HTC Evo 4G, Motorola Fire ve Motorola XT532.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.