Bu ülkede olan olduğuyla, ölen öldüğüyle kalmayacak!

Bu ülkede olan olduğuyla, ölen öldüğüyle kalmayacak!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer çöpe atılan cansız hayvan bedenleri görüntüleri üzerine açıklamalarda bulundu.

Hayvanları katledenler, hayvana eziyet ve işkencenin cezasız kalacağından cesaret alanlar ve katliamlara göz yumanlar adalet önünde hesap vermeli! 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi Harfiyat Atık Bölgesi'nde, üstelik Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı besleme odağının hemen yakınındaki bu bölgede araçlardan çöpe atılan cansız hayvan bedenleri görüntüleri sosyal medya başta olmak üzere yüzlerce mecrada yer almış, hayvanların öldürülüp çöpe atıldığı görüntüler sadece duyarlı Denizli halkını değil, hayvan hakları alanında yıllardır emek veren dernek ve oluşumları, aktivistleri derinden üzmüştür. Belediye Başkanı Osman Zolan'ın canlarınız bize emanet yönündeki açıklamaları, hayvanların cansız bedenlerini taşıyan araçların üzerindeki sözde hayvan dostu sloganlar ile tamamen çelişen bu görüntüler telafisi olmayan bir katliamdır.

44110.jpg

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili olarak, doğadaki tüm canlıların uyum içinde yaşaması gerekliliğinden hareketle bugüne dek hayvanların mal değil can olarak görülmesi, mevcut yasadaki yetersizliklerin ortadan kalkması, hayvanları koruma kanunun hayvan hakları kanunu olarak acilen ve ertelenmeksizin çıkarılması, üyesi olduğum TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu'nda verdiğimiz emeğin boşa gitmemesi ve kamuoyuna da açıkladığımız raporda yer alan önerilerin hayata geçirilmesi için mücadele ederken memleketimde yaşanan bu felaketin sorumlularının derhal açığa çıkarılması, Adalet önünde hesap vermesi için konunun takipçisi olacağım.

Hayvana her türlü şiddet, kötü muamele ve eziyetin cezasız kalacağından cesaret alanlar bilmeli ki, katledilen canlar geri gelmeyecek ancak bir tek canın dahi incinmemesi, hayattan koparılmaması için hayvan dostlarıyla birlikte haklı ve ısrarcı mücadelemiz sürecek. Bizler ise vicdan yoksunları, yasaya aykırı hareket eden kamu görevlileri ile onca hayvanın öldürülüp "çöp" e atışması talimatı verenlere sormayı, görevlerini hatırlatmayı sürdüreceğiz.

Denizli halkının ödediği vergileri hayvan barınağı için kullandığını iddia ederek, hayvan dostlarımız üzerinden reklam yapan, vicdanları kanatan bu yaşananların sorumlusu olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Bilgi edinme talebinde bulunacağım, soru önergeleriyle TBMM'de de konunun takipçisi olacağım. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı bu gerçekliğe dair hesap vermeye, kamuoyuna açıklama yapmaya davet ediyoruz. Vicdanları yaralayan, Ramazan ayında hemşehrilerimizin haklı tepkileriyle isyanına yol açan hayvan katliamının tekrarının yaşanmaması için TBMM'ye sunduğum teklifin de derhal yasalaşması gerektiğini hatırlatmayı görev olarak görüyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.