“Bu ülkenin insanı dinden ve Atatürk’ten vazgeçmez”

“Bu ülkenin insanı dinden ve Atatürk’ten vazgeçmez”

Cumhuriyet’in kuruluş felsefesini ve 90 yılda Cumhuriyet’in geçirdiği evreleri gözler önüne seren Prof. Aybars, Atatürk ile ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi:

 

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Profesörü Ergün Aybars, Türk toplumunun Mustafa Kemal Atatürk’e gönülden bağlı olduğunu belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk, akıl, bilim, medeniyet, özgürlük, tam bağımsızlık, Cumhuriyet, Demokrasi ve umut demektir. Bu ülkenin insanı dinden ve Atatürk’ten asla vazgeçmez.”dedi.

Prof. Aybars Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şubesi’nin Atatürk haftası dolayısıyla düzenlediği etkilikte yaptığı konuşmada, çağdaşlaşma projesinin temelini kadın haklarının oluşturduğunu belirterek,“Atatürk en zor dönemlerde, kadın haklarının toplum tarafından benimsenmesi için büyük mücadele vermiştir. Günümüzde ise maalesef bazı çevreler Ortaçağ zihniyetini devam ettirmeye çalışıyor ve bunu kadın üzerinden yapıyor” diye konuştu. 

Atatürk’ü tanımak ve anlamak için yaptığı araştırmalardan söz eden Prof. Aybars, Atatürk’ü çeşitli etkinliklerde anmak yerine, onun düşünceleri ve bakışını anlayarak, idrak ederek anmanın, O’nu ölümsüz kılacağını hatırlattı.

Etkinlikte, Cumhuriyet’in kuruluş felsefesini ve 90 yılda Cumhuriyet’in geçirdiği evreleri gözler önüne seren Prof. Aybars, Atatürk ile ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi:

“Tarihin akışını değiştiren büyük insan yalanlarla küçültmek istenirken, bugün imam eleştirilemez kanısı var. İkinci Dünya Savaşı başlamadan önce, Türkiye Cumhuriyetinde insanlar hür yaşarken, Avrupa’da Almanya ve İtalya’da faşizm gelmişti. Atatürk demokrasiden vazgeçmedi, kendisi Demokrasi kitabı yazdı. Ona diktatör diyenlere karşı şu bilinmelidir (Atatürk bir kere gereken yerde ülkeyi kurtarmak için 1921 de diktatörlük yaptı, Başkomutan oldu, ama Kurtuluş Savaşı’nı kazandırıp Cumhuriyet’i kurduktan sonra diktatör olmadı. Şapka giymedi diye kimse asılmadı. “Sadece Allah’a karşı sorumluyum“ diyen Osmanlı Devleti yerine, Atatürk, halkına ve tarihe sorumluluk duyan Türkiye Cumhuriyeti devletini kurdu.”

-O’NA OLAN SEVGİMİZ, AŞKIMIZ DEĞİŞMEZ, DEĞİŞTİRİLEMEZ-

Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şubesi Başkanı Engin Demir’de yaptığı konuşmada, toplumun genelde hep aydınlığın yolunu bulduğunu ve bulacağına inandığını belirtti. Son yıllarda Atatürk’ün kurmuş olduğu laik Cumhuriyete saldırıda bulunulmasını üzüntüyle karşıladığını dile getiren Demir, şunları söyledi:
“Bu saldırılar, Atatürk’e olan sevgimizi yüz kat, bin kat daha arttırdı. O’na olan sevgimiz, tutkulu bir aşka dönüştü, bağlılığımızı daha da perçinledi. Bu ülkeye kazandırdıklarından dolayı O’na olan sevgimiz değişmez, değiştirilemez. Atatürk, bu ülkeye şeref ve haysiyeti kazandırmıştır, emperyalizme karşı verdiği savaşla bizlere özgür bir vatandaş yaşamının onurunu bırakmıştır. Devrimler yaparak,  aydınlanmayı yaşatmıştır. Kadınlara yasalarla haklarının verilmesi konusunda mücadele veren Atatürk’e Türk kadını olarak namus borcumuz var. Türkiye 1919 yılında nasıl iç ve dış tehditlere karşı mücadele ettiyse bugün de aynı ruhla karşılaştığımız sorunların üstesinden gelebiliriz.”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.