Bu ürünleri sakın almayın! Bakanlık listeyi yayınladı

Bu ürünleri sakın almayın! Bakanlık listeyi yayınladı

Piyasa gözetimi ve denetimi sonucunda tüketicilerin sağlığını tehdit ettiği belirlenen ürünlerin, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi kapsamında oluşturulan "www.guvensizurun.gov.tr" aracılığıyla kamuoyuna ilan edilmesine başlandı.

Piyasa gözetimi ve denetimi sonucunda tüketicilerin sağlığını tehdit ettiği belirlenen ürünlerin, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi kapsamında oluşturulan “www.guvensizurun.gov.tr” aracılığıyla kamuoyuna ilan edilmesine başlandı.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Adem Şahin, okul alışverişi öncesinde velilere uyarılarda bulunarak, “Çocuklarımızı kalitesiz ya da standart dışı ithal kırtasiye malzemelerindeki olası risklerden korumanın en güvenilir yolu, alışverişlerde TSE markalı ürünleri tercih etmektir.” ifadesini kullandı.

Tüketicilerin kullanımına açılan GÜBİS, “www.guvensizurun.gov.tr” ve “www.gubis.gov.tr” internet adreslerinden hizmet vermeye başladı.

Siteye, güvensiz bulunan bazı kırtasiye, oyuncak, çocuk gereçleri ve tekstil ürünleri konuldu ve bunlara ilişkin bilgilere yer verildi.

Fotoğrafı ve güvensizlik nedeni de yer alıyor

Sitedeki bilgilendirmede, ürünün fotoğrafının yanında, marka ve model bilgisi, üretici ya da ithalatçı firma ile ürünün güvensizlik nedeni de yer alıyor. İlgili kurum tarafından güvensiz bulunan ürüne ilişkin alınan “toplatma” ya da “piyasaya arzının yasaklanması” gibi kararlar da siteden ilan ediliyor.

GÜBİS’i özellikle tüketicilerin yoğun olarak takip etmesini amaçladıklarını aktaran yetkililer, “Tekstil ürünü, oyuncak, deterjan veya temizlik ürünü alacaksanız, bu ürünlerden hangilerinin güvensiz olduğunu görmek için siteye girebilirsiniz.” ifadesini kullandı.

Yetkililer, platformda yer alan güvensizlik bildirimlerinin, sadece bildirim konusu ürüne ilişkin tespiti içerdiğine ve üretici firmanın diğer ürünlerine yönelik bir tespit niteliği taşımadığına dikkati çekti.

Bakanlığın açıkladığı güvenilmez ürünler listesine http://www.guvensizurun.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.