Bu uygulama araya mesafe koyduruyor!

Bu uygulama araya mesafe koyduruyor!

Teknoloji firmalarının Corona virüs ile ilgili yaptığı çalışmalara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor.

Son olarak da Google AR ile sosyal mesafe ölçümü yapılan yeni gelişmenin duyurusu yapıldı. Böylece kullanıcılar, uzmanların üstünde durduğu minimum 2 metre mesafeyi oldukça kolay bir şekilde ölçebilecek.

Google’ın artırılmış gerçeklik projesi kapsamında geliştirdiği yeni Sodar uygulaması, sosyal mesafe radarı olarak kendini gösteriyor. Akıllı telefonların arka kamerası ile 2 metrelik mesafeyi ölçümleyebilen uygulama, kullanıcıların hesaplamalarına oldukça büyük bir kolaylık getirecek gibi görünüyor.

Android işletim sistemli mobil cihazlarda çalışan Google Sodar kullanımı için tek yapılması gereken kameraya çevreyi göstermek oluyor. Kullanıcının bulunduğu konuma göre anlık olarak 2 metrelik mesafe gösterilebiliyor.

google-ar-ile-sosyal-mesafe-olcumu-yapilacak-2.jpg

Son olarak belirtmek gerekirse bu yeni AR temelli ölçüm sistemi, mobil uygulama olarak değil de web tabanlı bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısı ile kullanıcıların herhangi bir uygulama indirmesi gerekmiyor. Tek yapılması gereken, Android işletim sistemli bir mobil cihaz üzerinden https://sodar.withgoogle.com web adresine giriş yapmak olacaktır.

Google tarafından bu konuda resmi bir adım atılmışken, dikkatler Apple tarafına da kaydırılmış oldu. Bu konuda Android işletim sisteminden sonra iOS mobil işletim sistemi için de benzer bir sosyal mesafe ölçümü çözümü sunulması gündemde olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.