Bu uygulamalar ticari ahlaka uymuyor.

Bu uygulamalar ticari ahlaka uymuyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak Bu uygulamalar ticari ahlaka uymuyor. Yapılanlar vicdansızlıktır” ifadesini kullandı...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019'un pozitif büyüme ile geride bırakılacağını dile getirdi. Ekonomi basınının yöneticileriyle bir araya geldiği toplantıda 2019'u değerlendirip 2020'ye ilişkin beklenti ve projeksiyonlarını sunan Bakan Albayrak “Benzer iç ve dış kriz, şok, saldırı, atak... Ne dersek diyelim Türkiye 2001 ve 2009'a kıyasla hakikaten çok başarılı şekilde bertaraf etmiş oldu. 2019'u pozitif büyümeyle geride bırakmış olacağız. özel bankaların ise katılımcı olmadıklarını ifade ettiği konuşmasında “Özel bankalar iyi bir sınav vermedi. 2020'de daha senkronize hareket etmeliler. Yüksek plazalarda oturarak olmaz, sahaya inmeliler. Özeller daha sonra yavaş yavaş tek haneye indi ama daha katılımcı omalılar. İl gezilerinde en çok şikayet özel bankalardan geliyor.

“Yerel ve millî ekonomiye desteğimiz artarak devam edecek. Kamu bankaları üretim ekonomisini destekliyor. Kâr da ettiler. Özel bankalar sınıfta kaldı. Bu sene entegre olmalarını bekliyoruz. Ticari ahlaka uymalı, sorumluluk almalılar. Hem kredi vermiyor, hem faiz indirmiyor hem de zorluk çıkarıyor. 

2019 itibarıyla özellikle son 6 ayda yaşanan iç ve dış politik dalgalanmalara rağmen stabilizasyon yavaş yavaş oluşmaya başladı. Tüm bu gelişmeler ışığında ciddi iyileşmeler yaşanmaya başladığını gördük gerek iç gerek dış piyasada, gerek risk primlerinde, gerek referans faizi dediğimiz 2 yıllık tahvil faizlerinde ciddi iyileşme görmeye başladık. 2019, enflasyonun dizginlenmesi açısından kritik bir yıldı. 2020 tek honeli enflasyonu gördüğümüz yıl olacak. TL varlıklara güvenenlerin kazandığı bir süreci geride bıraktık. Bütçe disiplini en önemli çıpa olmaya devam edecek. Çılgın büyüme, çılgın küçülme değil, dengeli, disiplinli ve reel büyüme stratejisine evriliyoruz. Türkiye'nin borç stokuna baktığımızda da gerçekten çok ciddi bir marjı var. Gerek hane halkı borç stako, gerek kamu borç stoku, gerekse özel sektör ve bankacılık açısından baktığımızda Türkiye'nin güçlü bir bilanço yapısı var. Bundan sonra da bütçe disiplini ve kamu maliyesi, enflasyon ve fiyat istikrarı gibi bizim için en önemli çıpa olmaya devam edecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.