“Bu vatan hepimizin”

“Bu vatan hepimizin”

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “hayır”ın gerekçelerini anlatmaya devam ediyor.

Adalet Mahallesi'nde  vatandaşlarla bir araya gelen Karabağ, “Tek kişide bütün yetkileri toplayarak, padişah gücünü kimseye vermeyelim. Hepimiz vatan evladıyız. Bu ülke bizim. Hiçbir yere de gitmeyiz. Hiçbir yerde yaşayamayız. Açlığı, susuzluğu, işsizliği, çekeriz ama vatansızlığı çekemeyiz” dedi.

Erzurumlu vatandaşların ağırlıklı yaşadığı Adalet Mahallesi’nde bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Karabağ, 16 Nisan’da yapılacak referandumun önemine dikkat çekti. Toplantıya, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, belediye meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantı öncesi Başkan Karabağ, çevredeki esnaf ve kahvehanelerdeki vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Toplantıda ilk sözü alan Alper, “Hayır’ın gerekçelerini anlatmak için mahalle mahalle geziyoruz. Bu bir parti meselesi değil. Çocuklarımızın geleceği için 16 Nisan’da sandığa gitmeliyiz” dedi.  

Başkan Karabağ, Bayraklı’nın nüfusunun yüzde 8’ini Erzurumluların oluşturduğunu söyledi. Atatürk’ün kurtuluş savaşını Erzurum’dan başlattığını belirten Karabağ, “Cumhuriyetin kuruluşunda Erzurum’un insanı mihenk taşıdır. Dolayısıyla Erzurumluların vatanseverlikten, cumhuriyet sevdasından, Atatürk ilkelerinden uzaklaşması mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmak için Erzurum ruhunu bütün Türkiye’ye yayacağız. Hasan Tahsin ile Erzurum ruhunu birleştireceğiz ve hiçbir zaman da bunu eksik etmeyeceğiz” dedi.

PADİŞAH GÜCÜNÜ KİMSEYE VERMEYELİM

“Cumhurbaşkanın belirlediği yargı üyelerini Cumhurbaşkanını nasıl yargılayacak” diye soran Başkan Karabağ, tek kişiye yetki verilen bir Anayasa değişikliği yapılmaya çalışıldığını söyledi. Karabağ, “Buna gerek yok. Birbirini kontrol eden sistem olması lazım. Ülkedeki mevcut düzenin, parlamenter sistemin, meclis denetimli bütçe yapma, kanun ve af çıkarma yetkilerinin mal ve can güvenliğinin demokratik bir nizamda olmasından yanayım. Tek kişide bütün yetkileri toplayarak, padişah gücünü kimseye vermeyelim” dedi.

BİZ BUNLARI HAK ETTİK Mİ?

Başkan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti: “Ekmeksiz yaşarız ama vatansız yaşayamayız. Bunun için binlerce şehit verdik ve hala veriyoruz. Hala bizi bölmek istiyorlar. Kürdistan kurmak istiyorlar. Ermenistan’ı bir tarafa kurmak istiyorlar. Bizi Ankara’ya Ege’ye sıkıştırmak istiyorlar. Batı geçmişte ne düşünüyorsa şimdi de aynısını düşünüyor. Ekonomik yönden güçlü olmayan, siyasal anlamda bağımsız ve güçlü olamaz. Dünya böyle yönetiliyor. Bizim başkanlık sistemi arayışlarını bir kenara bırakıp, borçlardan kurtulup, Atatürk gibi 50-60 tane devlet başkanını ayağına getirip, elini öptürmesi gerekir bizim ülkemizin. Gelen bize “höt” diyor, giden bize “höt” diyor. Biz bunları hak ettik mi? Atatürk bugünleri görmüş ve Türkiye’ye uygun bir sistem kurmuş. Buna karma ekonomi demiş. Milli sermayeyi oluşturmuş. Ölünceye kadar ülkeyi borçsuz yönetmiş. Böyle güçlü bir ülke olursak ne içerde ne dışarıda sıkıntı yaşarız. Atatürk’ün yolundan ayrılmayalım arkadaşlar. Atatürk’e düşman olan benim de düşmanımdır. Bizim yolumuz Atatürk’ün yolu, bizim yolumuz cumhuriyetin yolu, bizim yolumuz Anadolu’da ölen binlerce şehitlerin yolu, Fethi Sekin’lerin yolu…Fethi ne için öldüyse Çanakkale’dekiler de onun için öldü, İstiklal savaşındakiler de onun için öldü. Hala savaşıyoruz ve savaşmaya da devam edeceğiz. Onun için Evette de  Hayırda da kavga yok. Hepimiz vatan evladıyız. Bu Türkiye bizim. Hiçbir yere de gitmeyiz. Hiçbir yerde yaşayamayız biz. Az önce de söylediğim gibi, aç, susuz, işsiz, güçsüzlüğü çekeriz ama vatansızlığı çekemeyiz” dedi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Konuşmaların ardından vatandaşlar kafalarındaki soruları Başkan Karabağ’a yöneltti. Bu sırada söz alan bir vatandaş, ülkenin bölünmemesi gerektiğini belirterek gözyaşlarını tutamadı. Başka bir vatandaş ise, bir oğlunun 18 bir oğlunun ise 22 yaşında olduğunu belirterek, “Küçük oğlum bana, ‘baba ben milletvekili olsam ne yapabilirim ki?” diye sordu. Bizim çocuklarımız iş, aş istiyor. Bunu sağlasınlar” diye konuştu.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.