"Bu yarışma bana çok şey kazandırdı"

"Bu yarışma bana çok şey kazandırdı"

Amor Gariboviç, “Bu yarışma bana çok şey kazandırdı. Özellikle deneyimden başlayabiliriz, çok iyi insanlarla çalışma fırsatı buldum. Farklı şekilde düşünmeye ve düşüncelerimi tasarımlarıma yansıtmaya başladım” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, EGSD partnerliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen IF Wedding Fashion - 12. Gelinlik, Damatlık, Abiye Giyim Fuarı, sektöre ve yalnızca profesyonel alıcıya yönelik olarak düzenlenecek. 16 Ocak 2018’de başlayacak olan IF Wedding Fashion, 19 Ocak 2018 tarihine kadar devam edecek. Fuarda, gelinlik, damatlık, abiye giyim ürünleri sergilenecek.

Bu yıl 9. kez düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması,  Türk moda dünyasına genç ve yetenekli yeni tasarımcıları kazandırmayı hedefleniyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen ve 120 tasarımcının 380 tasarımla katıldığı ‘Zamansız’ temalı 8. Gelinlik Tasarım Yarışması, bu kez ‘Şölen’ temasıyla düzenlenecek. 

Üretilen fikirlerin bir şölen havasında tasarımlara yansıması beklenen yarışmada, ayrıca görsel bir şölen de ortaya çıkacak.  Yarışma için üretilen tasarımlar, tasarımcının düşünsel zenginliği içinde bir şölene dönüşecek. 

8. Gelinlik Tasarım Yarışması’nda birinci olan Amor Gariboviç, bu yıl IF Wedding Fashion İzmir Fuarı – 12. Gelinlik, Damatlık, Abiye Giyim Fuarı’nda performans defilesini gerçekleştirecek. 17 Ocak 2017 tarihinde defilesini gerçekleşecek defile için tasarımları üzerinde çalışmaya başlayan Gariboviç performans özel defilesiyle profesyonelliğe ilk adımını atacak.

Amor Gariboviç, yarışmaya katılım sürecini anlattı. Gariboviç, “Ben yarışmayı sürekli takip ediyordum. 3 sene boyunca öğrencisi olduğum Mimar Sinan Üniversitesi’nde gerçekleştirilen sunumlara katılıyordum. Yabancı olduğum için daha önce yarışmalara katılamadım. Yarışma komitesinin yabancı yarışmacılara da katılım hakkı tanıması sayesinde, çok severek hazırladığım gelinlik tasarımlarımı yolladım ve bu şekilde yarışmaya katıldım” ifadelerini kullandı.

İnci gibi koleksiyon
 

İtalyancada ‘İnci’ anlamına gelen ‘Perla’ isimli koleksiyonuyla performans defilesini gerçekleştireceğini ifade eden Gariboviç, “Tekstil ve Moda Tasarımı bölümü mezunuyum. Yarışmaya katılırken benim hedefim kazanmak değildi, finale kalmak ve kendime bir şeyler kazandırmaktı. Deneyim kazanmak istedim, çevre elde etmek istedim. Hırsım yoktu, tabi ki en iyi şekilde koleksiyonumu hazırladım. Süreç böyle devam etti, çok mutlu oldum. İtalyancada ‘İnci’ anlamına gelen ‘Perla’ adından bir koleksiyon hazırlıyorum. Bu koleksiyonu çok şık tasarımlarla oluşturuyorum. Gelinlikler de olacak, çok iyi kumaşlar kullanılıyor. İpekten, el işlemeli kumaşlar kullanıyorum.” 

Yarışma bana çok şey kattı
 

Yarışmayla birlikte kazanımlar elde ettiğini belirten Gariboviç, “Bu yarışma bana çok şey kazandırdı. Özellikle deneyimden başlayabiliriz, çok iyi insanlarla çalışma fırsatı buldum. Farklı şekilde düşünmeye ve düşüncelerimi tasarımlarıma yansıtmaya başladım. Daha şık tasarımlar yapmak istiyorum. Günlük kıyafetler yerine şık tasarımlar hayata geçirme çabam var, elde ettiğim deneyim de bu konuda benim için çok önemli. Hem tecrübe, hem çevre hem de düşünme kazandım, tasarlama konusunda kendimi geliştirdim. İyi tasarımcılar bana çok yardımcı oldu” dedi.

Herkes katılmalı
 

Performans özel defilesine yoğunlaştığını belirten Gariboviç, şunları kaydetti: “Uzak geleceği çok fazla düşünmüyorum, şuanda yapacağım defileye yoğunlaşıyorum. Kendimi koleksiyonuma verdim, iyi bir şekilde tamamlamayı ve beğenilmeyi umuyorum. Herkesi yarışmaya katılmaya davet ediyorum. Mimar Sinan Üniversitesi’nde bulunan arkadaşlarımın hepsine tavsiye ettim. Bu yarışma size çok büyük faydalar katabilir. Finale kalırsanız tasarımını ortaya çıkıyor, görebiliyorsunuz.” 

Özgün olsunlar


Yarışmaya katılacaklara tavsiyelerde bulunan Gariboviç, “Özgür, özgün olsunlar ve kendilerine güvensinler. Başarmak istiyorlarsa doğru yerlerde olmaları gerekiyor. Sadece yapmak için yapmak değil, iyi bir şeyler yapmak gerekiyor. Desteği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.  

Abay: Amacımız gençlerin dikkatini çekmek


IF Wedding Fashion - 12. Gelinlik, Damatlık, Abiye Giyim Fuarı’nın partneri Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Atınç Abay, “IF Wedding Fashion Fuarı’nın bu şekilde büyümesi bizim için çok gurur verici. Gelinlik sektörünün gücünü ortaya koyabildiğimiz için çok büyük mutluluk duyuyoruz. Daha ileri senelere katlayarak gitmek istiyoruz. 9. Gelinlik Tasarım Yarışması’nda da geçen dönemin birincisi Amor Gariboviç’in tasarım defilesi olacak. Kendisi çok iyi hazırlanıyor. Gelinlik Tasarım Yarışması, üniversiteli gençlerin, okuyan ya da mezun gençlerin dikkatini gelinliğe çekmek amacıyla düzenleniyor. Gelinlikte çok önemli pazarın, üretim hacminin olduğunu göstermek için biz bu yarışmayı düzenliyoruz. Önümüzdeki senelerde İZFAŞ’la daha farklı projelerle ilerlemeyi düşünüyoruz. Fuarımız çok hızlı büyüyor. MARBLE’dan sonra en büyük fuarlardan biri haline geldi” ifadelerini kullandı.  
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.