Bu yemek sigara isteğini anında kesiyormuş!

Bu yemek sigara isteğini anında kesiyormuş!

Tadını kimse sevmiyor ama bu yemek sigara isteğini anında azaltıyormuş!

Sigara içmenin kötü bir alışkanlık olduğunu artık herkes biliyor. Ancak sigara içme alışkanlığı günden güne artmaya devam ediyor. Sigara içmenin sağlık açsından ölümcül tehlike oluşturduğunun farkına bir an önce vararak sigara içme alışkanlığını ter etmek gerekiyor.

Her türlü yöntemi denemenize rağmen sigara içme alışkanlıklarından vazgeçiyorsanız birazdan öğreneceğiniz sigarayı bırakmaya yardımcı olan besinleri tüketebilirsiniz. İşte sigara isteğini azaltacak o yiyecekler…

Limon suyu 

Sigarayı bırakmak için ihtiyacınız olan vitaminlerden en önemlisi C vitaminidir. Yeterli miktarda alınan C vitamini sigarayı rahatça bırakmanızı sağlayacaktır. Bu nedenle günde bir bardak limon suyu veya limonata tüketerek sigaraya alışkanlığınızdan uzaklaşabilirsiniz. Tabii mide rahatsızlığı olanlara bu yöntemi tavsiye etmiyoruz.

Meyan kökü     

Meyan sigarayı bırakmaya yardımcı aynı zamanda da balgam söktürücü etkisi olan bir bitki çeşididir. Canınız sigara isteği zaman meyan kökü çiğneyebilir, sigara ihtiyacınızın giderilmesini sağlayabilirsiniz.

Kereviz     

Kerevizin karaciğer sağlığına birçok fayda sağladığını duymuşsunuzdur. Uzmanlar kereviz sebzesini bol bol tüketmenin nikotin ihtiyacını azaltacağını aynı zamanda cildinize de büyük oranda fayda sağlayacağını belirtiyor.

Pancar 

Düzenli pancar tüketimi, sigaranın etkilerini yok ederken, stresi de azaltma özelliğiyle sigarayı bırakma kararını destekliyor.
Muz

Muzun içeriğindeki Potasyum ve B vitamini sigara bağımlılığının bir numaralı düşmanlarından. Potasyum ve B vitamini bağımlılık azaltma konusunda ciddi yardımcılardan biri.

Ananas 

Toksin atılmasına yardımcı olan ananas aynı zamanda içeriğindeki magnezyumla da vücut sağlığının dengelenmesine yardımcı oluyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.