Bu Yiyecekler Uykusuzluğa Karşı Birebir!

Bu Yiyecekler Uykusuzluğa Karşı Birebir!

Uykusuzluğa karşı birebir yiyecekler...

Uyku problemiçekenler bilir, bu durum oldukça sıkıntı yaratarak günlük hayatı bile etkileyecek konuma gelir. Uykusuz kalmak aynı zamanda aşırı kilodan, yüksek tansiyona birçok sağlık problemi ile alakalıdır.

Muz
Potasyum içeriği yüksek olan muz, huzursuz bacakları sakinleştirir ve gece kramplarını azaltır. Ayrıca içindeki magnezyum kasları ve sinirleri sakinleştirerek, dolaşım ve sindirim sisteminin sağlığını destekler. Muzu tek başına yiyebilir veya sütle karıştırarak muzlu süt yapabilirsiniz.
 
Somon
İyi bir gece uykusunun planlanması akşam yemeğinde başlayabilir. Somon iyi bir ana yemektir çünkü omega-3 yağ asitlerini içerir. Omega-3 stres hormonlarını azaltır ve huzurlu dinlenmeyi sağlar. Somonu sevmiyorsanız omega-3 içeren diğer balıklar da etkili olur. B6 vitamini içeriği ise uyku getiren melatonin hormonunun üretimi için gereklidir.
 
Kıvırcık Lahana (Kale)
Bu krusifer sebze uyumaya yardımcı gıdalardandır. İçeriğindeki bol potasyum ve kalsiyum uyku getirici özelliğe sahiplerdir. Eğer yatmadan önce tüketmek istemezseniz akşam yemeğinde salatanıza katabilirsiniz.
 
İyi bir gece uykusunu planlamak için günün hiçbir vakti erken değildir. Eğer kale sevdiğiniz bir sebze değilse ıspanak gibi potasyum içeriği yüksek bir diğer koyu yeşil yapraklı sebzeyi tercih edebilirsiniz.
 
Badem
Bademin içindeki magnezyum daha iyi bir uyku çekmenize yardımcı olabilir. Aynı zamanda protein bulundurduğu için uyurken kan şekeri seviyeleriniz sabit kalır.
 
Yatmadan önce bir avuç badem yemeniz önerilir. Ya da badem ezmesini kızarmış tam tahıllı bir ekmeğin üzerine sürerek tüketebilirsiniz.
 
Nohut
Nohut iyi bir B6 vitamini kaynağıdır. Vücut bu vitamini serotonin üretmek için kullanır. Serotonin daha iyi hissetmeyi ve stresin azaltılmasını sağlar. Bu vitamin ayrıca ana uyku hormonu olan melatonin sentezinde kullanılır.
 
Akşam yemeğinde nohut yemek gece daha iyi bir uykuya yardımcı olur. Salataya da katılabilen nohutların gaz yapabileceği ve bu sebeple uykuda rahatsız edebileceği akılda bulundurulmalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.