Bu yiyecekleri buzdolabına sakın koymayın

Bu yiyecekleri buzdolabına sakın koymayın

Yiyecekleri satın aldıktan sonra en önemli aşama başlıyor, onları doğru bir şekilde saklamak

Bunun için sık sık buzdolabından faydalanırız. Korumaya çalışırken bazen de yiyeceklere zarar verebiliyoruz. Ancak her yiyecek buzdolabında saklamak için uygun olmuyor. Çünkü bazı gıdalar buzdolabında daha hızlı çürüyebiliyor. İşte buzdolabına koymamanız gereken besinler...
 

SOĞAN

Soğan kesinlikle buzdolabına konulmaması gereken besinler arasında yer alır. Soğanları buzdolabına koyduğunuz zaman yumuşar ve küflenirler. Soğanları kuru ve serin yerde saklamalısınız.

MUZ


Muzu buzdolabında saklamak hiç doğru değildir. Çünkü buzdolabına koymak muzun olgunlaşma sürecini geciktirir. İçindeki besin maddelerinin değerini kaybetmemesi için serin bir yerde tutulması daha iyi olacaktır.
 

DOMATES

Domates buzdolabında tadını kaybeder. Domatesin tadını veren olgunlaşmasıdır. Soğuk hava nedeniyle domatesin olgunlaşması durur. Zamanla dokusu bozulmaya başlar. Domatesi sepette saklamak en sağlıklı yol olacaktır.

PATATES


Patatesler serin, kuru ve karanlık ortamda saklanmalıdır. Buzdolabında patateslerin tadı değişir ve yumuşar. Ayrıca soğuk ortamda nişasta şekere daha kolay dönüşecektir. Bunun için patatesleri buzdolabından uzak tutun.

BAL


Bal buzdolabında kristalize olur ve koyulaşır. Bal için yapmanız gereken tek şey ağzını sıkı bir şekilde kapatıp oda sıcaklığında muhafaza etmek olacaktır.

KAHVE

Kahve için en uygunu, kuru ve serin ortamda ağzı kapalı bir şekilde saklamaktır. Buzdolabında kahve hem tadını ve hem de kokusunu kaybeder.
 

SARIMSAK


Buzdolabında sarımsak saklamak küflenmesine ve yapısının bozulmasına neden olacaktır. Sarımsaklarınızı mutlaka serin ve kuru bir alanda saklamayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.