Buca Belediyesi'nden çevre temizliği

Buca Belediyesi'nden çevre temizliği

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, belediye ekipleri ve gönüllülerin katılımıyla çevre temizliği yaptı.

Medya Ege- Ülkenin birçok şehrinde aynı günlerde başlayan ve yaklaşık iki hafta boyunca devam eden orman yangınlarına şehir dışından ilk takviye ekip gönderen belediyelerden biri olan Buca Belediyesi, yangınların önüne geçebilmek adına "Buca'nın ciğerleri kül olmasın" diyerek yaptığı çevre temizliklerine devam ediyor.

whatsapp-image-2021-08-21-at-11-34-07.jpeg

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın da katılımıyla belediye ekipleri Sosyal Dayanışma ekipleri ve gönüllülerle birlikte Buca Yıldızlar Mahallesi'nde büyük çaplı bir temizlik çalışması gerçekleştirildi. Buca Belediyesi’nin Çevre Koruma ve Kontrol, Temizlik İşleri, ve Zabıta Müdürlükleri öncülüğünde, Bucalılar Sosyal Dayanışma üyeleri ve çevre gönüllüleriyle beraber “Ormanlarımızı Temizliyoruz” etkinliği düzenlendi. Kentin oksijen kaynağı olan Kaynaklar bölgesindeki Yıldızlar Mahallesi girişinde başlayan etkinlikte, ormanlık alana bırakılan çöp ve atıklar “bu kadarı da olmaz” dedirtti.

Buca Belediyesi'ne ait ikram araçları, etkinlik boyunca hem katılımcılara hem de çevredeki vatandaşlara soğuk su, çay, meyve suyu ikramında bulundu.

gi0a5725.jpg

Mobilyadan şişeye birçok atık ve çöpün duyarsızca çevreye bırakıldığını görüp kolları sıvayan, tüm atık ve çöpleri tek tek çöp ve atık ayrıştırma kamyonlarına taşıyan Başkan Kılıç, temizliğe dair şunları söyledi:

"Orman yangınlarının yaşanma olasılığının yüksek olduğu sıcak bir dönemdeyiz. Buna ilave olarak ormanlık alanlara bırakılan şişe ve çöp benzeri unsurlar bu ihtimali güçlendiriyor. Dünyamıza, ormanlarımıza sahip çıkmak hepimizin görevi."

whatsapp-image-2021-08-21-at-11-34-10.jpeg

whatsapp-image-2021-08-21-at-11-34-08-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.