Buca Belediyesi depremzedeler için ayakta!

Buca Belediyesi depremzedeler için ayakta!

Buca Belediyesi, enkaz bölgesi başta olmak üzere toplanma alanları ve çadır kentlerin gıda, barınma ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak için tüm imkanlarını seferber etti. 

Deprem anından itibaren gece gündüz çalışmaları bizzat yöneten Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, birimleri öncelikli olarak Bayraklı ve Bornova’da yıkım ve arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı alanlara yönlendirdi. 

0-(10)-075.jpg

UMUTLU BEKLEYİŞTE 7/24 NÖBET

Buca Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan lojistik destek ekipleri, yıkılan binaların bulunduğu bölgelerde bekleyişini sürdüren vatandaşlar ve arama kurtarma ekiplerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için konuşlandı. Sürecin başından beri 7/24 aralıksız hizmet veren ekipler, enkaz bölgelerinde ve toplanma alanlarında ihtiyaçları karşıladı. 

0-(11)-065.jpg

GIDA BARINMA VE HİJYEN DESTEĞİ 

Buca Belediyesi, Bayraklı ve Bornova’daki yıkım bölgeleri başta olmak üzere Buca’da AFAD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Şirinyer Hipodromu ve eski Buca Stadı’nda oluşturulan çadır kentlere;  650 adet çadır, 10 bin adet battaniye, 500 adet ısıtıcı, 9 adet portatif tuvalet, 30 bin kişilik çorba, 20 bin soğuk sandviç, 30 bin adet sandviç,  3 bin adet sıcak yemek, bin 500 adet kahvaltı, 150 bin adet su, 150 bin adet maske, 2 bin 500 litre dezenfektan, 5 bin adet küçük dezenfektan, 5 bin adet kolonya, 150 bin adet karton bardak ulaştırdı. 

0-(12)-049.jpg

BUCA’DA HEMŞEHRİLERİN GÜVENLİĞİ İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA 

Enkaz altında umutlu bekleyiş devam ederken bir diğer çalışma ise Buca genelinde yürütüldü. Deprem anından kentteki afet toplanma alanlarında geceyi geçiren vatandaşların öncelikli olarak zabıta ekipleriyle güvenliği sağlandı. Artan soğuk hava nedeniyle alanlarda bidonlar içinde ateşler yakıldı. Gün boyu vatandaşların gıda, tuvalet ve hijyen ihtiyaçları karşılandı.  Öte yandan resmi hasar tespiti haricinde küçük hasar ve düşme tehlikesi yaratan yapı elemanları için müdahale ekipleri oluşturuldu. 

0-(13)-041.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.