Buca Belediyesi: Emekçilerimize ücret ödemesi borcumuz yoktur

Buca Belediyesi: Emekçilerimize ücret ödemesi borcumuz yoktur

Buca Belediyesi, DİSK’e bağlı Genel-İş 5 No’lu Şube’nin belediye binası önünde gerçekleştirdiği eyleme ilişkin bir açıklama yayınladı.

DİSK’e bağlı Genel-İş 5 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu Buca Belediyesi'nde, işçiler iş bırakarak belediye binası önünde eylem gerçekleştirdi.

Konuya ilişkin Buca Belediyesi tarafından bir açıklama yapıldı.

"Emekçilerimize bugün itibariyle herhangi bir ücret ödemesi borcumuz yoktur" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Belediyemiz emekçilerinin bugün başlatmış olduğu iş bırakma eylemi ile birlikte, belediyemizin işçilerine ücret borcu olduğu ve ödemediği gibi asılsız iddialarla bir algı çalışması gerçekleştirilmektedir. Belediyemiz, emekçilerine her zaman olduğu gibi yasal ödeme süresi içerisinde ücret ödemelerini yapmıştır. Emekçilerimize bugün itibariyle herhangi bir ücret ödemesi borcumuz yoktur. Bir başka tartışma konusu ise emekçilerimizin bu ay itibariyle alacakları zam oranıdır.
Yürürlükteki Toplu İş Sözleşmesi gereği, yapılan %20 zam ile birlikte en düşük işçi geliri net 17.500 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Emekçilerimizin Toplu İş Sözleşmesi dışında ek zam talepleri ise ülkemizin tüm kurumlarında geçerli olan ‘ekonomik kriz’ sebebiyle olumlu sonuçlandırılamamaktadır. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizin hem emekçilerimizi hem de belediyemizin bütçesini bir hayli yorduğunun farkındayız. Ancak belediyemizin gelirleri yasalar ile belirlenmiştir. Ekonomik krizlerin son bulduğu bir Türkiye hepimizin ortak arzusudur. Saygılarımızla.."

1642400172.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.