Buca Belediyesi Engelsiz Hobi Bahçelesi'nin 2. Etabı Tamamlandı

Buca Belediyesi Engelsiz Hobi Bahçelesi'nin 2. Etabı Tamamlandı

Engelliler Haftası nedeniyle engelli vatandaşlarla bir araya gelen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina düzenlenen kahvaltıya katılmasının yanı sıra hizmete sokulan Engelsiz Hobi Bahçesi'nin açılışında fidelere can suyu verdi.

Buca Belediyesi Engelliler Haftası nedeniyle Engelsiz Hobi Bahçesi'nin 2. etabının açılışını gerçekleştirdi. Engelliler Haftası vesilesiyle Buca Gölet'te düzenlenen kahvaltıya da katılan Başkan Levent Piriştina, ilk fidelere can suyu verdi.

Çok sayıda engelli vatandaşın katıldığı kahvaltıda konuşan Başkan Piriştina, “Düzenlediğimiz defilemizde podyumda, bugün tarımda engelleri kaldırıyoruz. Kentteki ve yüreklerdeki engelleri kaldırdıkça daha büyük bir aile oluyoruz. Engelsiz Buca yaratmada bir adım daha ilerlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sizler için, sizlere uygun olarak düzenlenen bu minik tarım dünyasında, sosyalleşmenin, üretmenin ve el becerilerinizi geliştirmenin keyfini yaşamanızı istiyoruz” dedi.

Buca Engelliler Derneği Başkanı Harun Kara, Buca Belediyesi’nin engellilerin her alanda yanında olduğunu belirtirken, verilen hizmetlerin hiçbir belediyede olmadığını ifade etti. Neşeyle geçen kahvaltının ardından Engelsiz Hobi Bahçesi 2. etabını engelli vatandaşlarla birlikte faaliyete geçiren Başkan Piriştina, vatandaşlarla birlikte fideleri çapalayıp, sebzelere ilk can sularını verdi.

Engelsiz Hobi Bahçelerinde, otistik, zihinsel ve bedensel engelli çocuklar ile her yaştan Alzheimer hastalarına domates, biber, roka, üzüm gibi ürünlerin üretim modelleri hakkında bilgi verilip, ardından da uygulamalı olarak sahada yapılan çalışma ile engellilerin toprakla buluşmaları, sosyal hayata katılımı ve el becerilerini geliştirmeleri sağlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.